۱. خودتان را ارزيابي كنيد
تمام افراد براي شروع يك كسب و كار از همان ابتداي امر آماده نيستند. اين بدان معني نيست كه شما ايدههاي خوب و درخشاني نداريد بلكه ممكن است از نظر ويژگيهاي فردي شما آمادهي راهاندازي يك استارت آپ نباشيد. قبل از اينكه تصميم بگيريد ايدههايتان را جامهي عمل بپوشانيد بايد بدانيد كه آيا براي تمام كارهايي كه در آيندهي نزديك به سرا شما ميآيند از بررسي اسناد و ارتباطات گرفته تا پرداخت صورتحسابها آماده هستيد يا خير. اين نشان ميدهد شما بايد بتوانيد قبل از هر كاري خودتان را مديريت كنيد تا بتوانيد كسب و كارتان را هم مديريت كنيد.
۲. ايدههايتان را پرورش دهيد.
فقط به دنبال يك كسب و كار محدود و جزيي نباشيد. سعي كنيد به يك طيف وظايف كاري فكر كنيد كه همهي آنها بتوانند برايتان پولسازي كنند. درواقع يك مفهوم كسب و كار بيافرينيد كه برايتان شور و هيجان و تنوع داشته باشد. و هميشه به دنبال ايدههايي براي شروع كسب و كار باشيد كه زندگي مردم را به سمت مثبت تغيير ميدهند و برايشان ارزش افزوده ايجاد ميكنند. در صورتي كه در زمينه استارت آپ كه بر پايه ديجيتال كار ميكند شما بايد با يك مشاور ديجيتال ماركتينگ يا مشاور بازاريابي ديجيتال راهنمايي بگيريد.
۳. ايده هايتان را آزمايش كنيد.
وقتي يك ايده در ذهن شما نقش ميبندد و به فكر اجرايي كردن آن ميافتيد بايد ببينيد آيا ميتوان آنرا به واقعيت نزديك كرد يا خير. آيا محصول يا خدماتي كه قصد ارائه آن را داريد همان چيزي است كه مردم ميخواهند؟ آيا ميتوانيد به سود مورد نظرتان دست يابيد؟ آيا محصول يا خدماتتان واقعا جواب ميدهد؟
۴. يك طرح جامع كسب و كار بنويسيد
طرح جامع كسب و كار شما را به پيشبرد اهدافتان هدايت ميكند، حتي اگر برنامه كسب و كار شما فقط يك طرح دوركاري براي ترجمه باشد باز هم براي معرفي ايدهتان به سرمايهگذاران بالقوه نياز داريد. طرح كسب و كار شما بايد يك بيانيه ماموريت، يك خلاصه شركت، يك خلاصه اجرايي، يك پيشنهاد خدمات يا محصول، شرح يك بازار هدف، پيشبينيهاي مالي و هزينه عملياتي داشته باشد.
۵. نام تجاري خود را ثبت كنيد.
مشاور كسب و كار: سعي كنيد نام تجاري خود را سريعا در اداره ثبت شركتها به نام خودتان ثبت كنيد.
۶. بازار خود را بشناسيد.
شما بايد نسبت به كسب و كارتان علاقمندي داشته باشيد از يان رو بايد دايما براي ارتقاي آن تلاش كنيد. ارزيابي بازار، هدف قرار دادن مشتريان، تشخيص مشتريان علاقمند و… يك كار ارزيابي رقابتي خوب است.
۷. هزينهها را تعيين كنيد.
تحقيقات بيشتري انجام دهيد و عوامل ايجاد هزينههاي ثابت را در حرفه خود مشخص كنيد. اين نه تنها به شما كمك ميكند كه كسب و كارتان را به طور موثرتري مديريت كنيد بلكه سرمايهگذاران بالقوه را هم به سمت كسب و كارتانمتمايل ميكنيد.
۸. بودجه ريزي كنيد.
مشاور كسب و كار: شما بايد تعيين كنيد كه چه مقدار بودجه براي انجام اين كار نياز داريد و چگونگي توليد محصول يا خدمات جديد را در طرح بازاريابي خود بگنجانيد.
۹. سرمايهگذار مناسب پيدا كنيد.
شما براي شروع كار خود خواه ناخواه نياز به استفاده از وام ها، كارتهاي اعتباري، كمكهاي مالي و سرمايهگذاران ريسك پذير داريد. سعي كنيد كه يك سرمايهگذاري پيدا كنيد كه نيازهاي شما را بشناسيد و از بسياري جهات با يكديگر مشابهت داشته باشيد تا بتواند به راحتي با شما كار كند.
مشاور كسب و كار ۱۰: به سرمايه گذارتان گوش فرادهيد.
چه خوشتان بيايد چه نه سرمايهگذارتان در بسياري امور كسب و كارتان به شما توصيههايي خواهد كرد و شما بايد به توصيههاي او گوش كنيد. البته اين بدان معنا نيست كه هر آنچه را او به شما ميگويد چشم بسته انجام دهيد.
۱۱. يك سيستم پشتيباني عالي ايجاد كنيد
شما براي شروع كسب و كارتان زمان و منابع زيادي را در كارتان سرمايهگذاري ميكنيد. مطمئن باشيد كه خانوادهتان در جريان مستقيم كار شما قرار دارند. آنها بايد آگاه باشند كه اين روند به لحاظ مالي و عاطفي بسيار چالشبرانگيز است.
۱۲. يك ساختار قانوني تعيين كنيد
تعيين اينكه چه جور شركتي ثبت كنيد بسيار مهم است. آيا شما نياز به يك شركت خصوصي داريد يا مشاركتي با برخي افراد، شركت سهامي عام، شركت با مسئوليت محدود يا يك شركت تعاوني مورد نياز شماست؟
۱۳. يك نام براي كسب و كارتان برگزينيد.
مشاور كسب و كار: در مورد انتخاب يك نام مناسب براي كسب و كارتان تصميم بگيريد و سپس بررسي كنيد كه آيا دامنه اينترنتي آن نام موجود است و شاما ميتوانيد با آن اسم يك سايت هم برايش بزنيد. دامنه را از سايت ايرنيك تهيه كنيد.
۱۴. از منابع رايگان بهره ببريد
منابع رايگان متعددي ميتوانند در زمينه آموزش، و پژوهش و تحقيقات حوزه كسب و كار به شما كمك كنند. سعي كنيد نهايت بهره را از آنان ببريد.
۱۵. تعهدات مالياتي خود را بشناسيد.
بايد از همان ابتداي كار بدانيد كه وضع مالياتي شما به چه گونه است. آيا ميتوانيد از معافيتهاي مالياتي استفاده كنيد يا خير. آيا براي پايان سال مالياتي و پر كردن وارسال اظهارنامه آمادگي داريد.
۱۶. مجوزهاي دسترسي و لايسنسهاي مختلف را بررسي كنيد.
بررسي كنيد كه براي كسب و كار شما به چه مجوزهايي نياز است و آيا اگر لايسنس شركت خارجي خاصي را بگيريد اوضاع كسب و كارتان بهتر ميشود.
مشاور كسب و كار ۱۷: يك بيمه بخريد
اطمينان حاصل كنيد كه از يك بيمه مناسب براي كسب و كار و كارمندانتان استفاده ميكنيد. حتي در مورد محل كار و ساختماني كه در آن مستقر هستيد هم از يك بيمه خوب استفاده كنيد تا مشكلات ناشي از آسيبهاي غيرمترقبه را نداشته باشيد.
۱۸. دفاتر مالي خود را تنظيم كنيد
شما بايد بدانيد كه آيا از سيستم نقدي استفاده ميكنيد يا سيستم تعهدي. سال مالي خود را بشناسيد و يك سيستم قوي حسابداري تنظيم كنيد.
۱۹. محل مناسب كسب و كارتان را مشخص كنيد.
مكاني را انتخاب كنيد كه به بهترين وجه نيازهاي كسب و كار شما را برآورده ميكند و فرصت رشد و رقابت با ساير كسب و كارها را براي شما ميسر ميكند. همچنين به تامينكنندگان مواد اوليه شمانزديك است و نكته مهمتر اينكه براي مشتريانتان نيز در دسترس است.
۲۰. براي راهاندازي يك دفتر اداري خودتان را ناراحت نكنيد
مشاور كسب و كار : اگر شرايط خريد يا اجاره يك دفتر كار مناسب را نداريد اصلا ناراحت نباشيد. شما ميتوانيد از يك اتاق منزلتان يا انباري كوچكتان هم استفاده كنيد. داشتن دفتركار همه چيز يك كسب و كار نيست.
۲۱. براي ثبت اختراع عجله نكنيد.
ثبت اختراع معمولا هزينه بسياري ميطلبد و بسيار هم وقتگير و خستهكننده است. از اين رو براي ثبت اختراع تان زياد هم عجله نكنيد بگذاريد اول مشتري هايتان را پيدا كنيد و خيالتان از بابت بازار فروش آن راحت شود و سپس به دنبال ثبت و كارهاي قانوني برويد.
۲۳. ايدههايتان را با اعضاي خانواده و دوستانتان به اشتراك بگذاريد.
معمولا دوستان و عزيزان شما نسبت به كسب و كارتان صادقانه سخن ميگويند. پس از آنان به عنوان مشاوران رايگان و صادق حتما كمك بگيريد.
۲۴. ناظران ايرادگير را فراموش كنيد.
بين انتقاد سازنده كه موجب رشد و گسترش كسب و كار شما ميشود و نيز ايرادگيريهاي از روي غرض هميشه فاصله است. سعي كنيد به انتقادات سازنده گوش دهيد اما از افراد ايرادگير كه هيچ راهحلي براي مشكل شما ندارند و فقط ميخواهند مسير شكست را برايتان هموار كنند فاصله بگيريد.
۲۵. عصباني نشويد
اگر در نوبت اول ايده شما توسط مشتريان يا سرمايهگذاران رد شد زود عصباني نشويد. سعي كنيد چيزي كه آنها دوست نداشتهاند را پيدا كنيد و در جهت رفع آن كوشا باشيد. پس از رفع ايرادات و انجام تغييرات لازم دوباره به سمت انان برگرديد.
۲۶. خدمات يا محصولاتتان را خيلي سريع تحويل دهيد.
كسب و كار شما يك كار در حال پيشرفت است و اگر محصول يا خدمات خود را به سرعت تحويل مشتري دهيد ميتوانيد اجتماعي از مشتريان راداشته باشيد كه بازخوردهاي ارزشمندي به شما ميدهند و در ادامه مسير همواره كمكرسان شما خواهند بود.
۲۷. محصولات يا خدمات جديد را پيشنهاد دهيد.
مشاور كسب و كار : اگر مشترياني از گذشته داشتهايد شك نكنيد كه باارائه خدمات يا محصولات جديد ميتوانيد دوباره به معامله با آنان ادامه دهيد.
۲۸. صبور باشيد
هميشه يادتان باشد كه موفقيت يك شبه اتفاق نخواهد افتاد. پيش از اينكه سود ببريد، بايد زمان زيادي را صرف كسب و كارتان كنيد.
۲۹. چيزي بيش از سطح انتظار ظاهر شويد.
وقتي يك مشتري جديد گرفتيد سعي كنيد لااقل در ماه اول خدمات و كالايي به او عرضه كنيد كه بيش از سطح انتظارش باشد. اين گونه مشتري را به خودتان وفادار كردهايد.
۳۰. همه اتفاقات كسب و كارتان را در سايت يا وبلاگتان بنويسيد
از اينكه درباره تمام موفقيتها و شكستها، مذاكرات و مبارزاتتان در كسب و كار با مشتريان سخن ميگوييد اصلا خجالت نكشيد. مشتري بايد بداند شما زنده و فعال و پويا هستيد. پس برايش تعريف كنيد.
۳۱. از جنگ و جدل با شريك (شركا) خود اجتناب كنيد.
هرگز تن به درگيري بين خودتان و شريكتان ندهيد. اگر ميبينيد واقعا نميتوانيد با هم كار كنيد سريعا رابطه كاري را قطع كنيد و به طور قانوني هركسي سهمش را بردارد و كار خودش را انجام دهد. درگير اين جنگ و جدلها شدن اجازه رشد در كسب و كارتان را از شما ميگيرد.
مشاور كسب و كار ۳۲: از تنها شدن نترسيد
يادتان باشد همانطور كه شما نياز به سرمايهگذار داريد بعضي ادمها هم هستند كه نياز به سرمايهگذاري در يك شركت را دارند. پس اصلا ترس به خودتان راه ندهيد و تسليم نشويد. در نهايت يك يا چند شريك سرمايهگذار ديگر پيدا ميكنيد و اوضاع را تحت كنترل خود درميآوريد.
۳۳. يك دستيار محتوانويس استخدام كنيد.
گذشته از اينكه شما يك نويسنده زبردست هستيد اما بايد يك دستيار محتوانويس براي خودتان استخدام كنيد كه ايميلهاي هدفمند به مشتريانتان بزند و همچنين بتواند كسب و كار شما را در رسانههاي اجتماعي معرفي كند و در توسعه برند شما كوشش كند.
۳۴. براي جلسات كاري حسابي آماده شويد.
مشاور كسب و كار : وقتي قرار ملاقات با يك مشتري داريد سعي كنيد حسابي آماده باشيد و آنچه ر ا كه فكر ميكنيد نياز است در دسترس داشته باشيد. مثلا اطلاعات خود رادر مورد حرفهتان بالا ببريد، در مورد كاركنان شركتتان نكات مهم و خوبي داشته باشيد و از بازار رقابت به خوبي سخن بگوييد.
۳۵. رقابت نبايد شما را بترساند.
هنگام صحبت با سرمايهگذاران يا مشتريان از كلام ناجوري درباره بازار رقابت و رقيبانتان استفاده نكنيد. هيچ نيازي نيست كه اين جلسه را تبديل به يك قرار ملاقات تلخ كنيد. در حقيقت گاهي اوقات به اين شيوه صحبت كردن حتي ممكن است مشتري شما را به سمت رقيبتان سوق دهد. به ياد داشته باشيد وقتي يك رقيب در بازار حضور دارد، پس يك بازار براي كسب و كار شما شكل گرفته است.
۳۶. مزيت تبليغات دهان به دهان را بدانيد.
هيچ چيزي بهتر از تبليغات دهان به دهان براي فروش كالا يا خدمات وجود ندارد. اجازه دهيد اعضاي خانواده، دوستان و افراد بانفوذي كه ميشناسيد چند كلمهاي درباره محصول يا خدمات شما با ديگران سخن بگويند. شك نكنيد آن چند نفر هم با افراد ديگر سخن ميگويند و همينطوري محصول شما دهان به دهان مي چرخد و معروف ميشود.
۳۷. شبكه را فراموش نكنيد.
از اينكه ديگران با چهره شما آشنا شوند نترسيد. سعي كنيد از لاك خود بيرون بياييد و خودتان را به عموم مردم چه مشتريان و چه سرمايهگذاران نشان دهيد. شركت در همايشهاي مربوطه و حضور در نشستهاي مختلف روش خوبي براي گسترش شبكه است.
۳۸. به مشتريان برجسته خدمات بيشتر ارائه دهيد.
تعامل با مشتريان بخش بزرگي از كسب و كار شماست. كسب و كار شما ممكن است مشتريان جديدي به دستآورد اما اين بخش مهم كسب و كار شما نيست. بخش مهم آن حفظ ان دسته از مشتريان است كه براي شما مشتريان برجسته و وفادار محسوب ميشوند.
۳۹. از كاركرد درست وب سايت تان مطمئن شويد.
مشتريان بالقوه ميخواهند تا حد امكان در مورد كسب و كار شما اطلاعات بيشتري كسب كنند و بايد بتوانند به سرعت به هر نوع اطلاعات در وب سايت شما دسترسي پيدا كنند.
۴۰. بيش از حد نگران اقتصاد نباشيد.
برخي از بهترين كسب و كارها در دوره ركود اقتصادي راهاندازي شدهاند. طبق آمار بنياد كافمن بيش از نيمي از شركتهايي كه در ۲۰۰۹ توسط فورچون ۵۰۰ فهرست شده بودند در دوران ركود اقتصادي تاسيس شده بودند.
۴۱. مطمئن شويد كه مشتريان صورت حسابهايشان را پرداخت ميكنند.
هميشه مطمئن باشيد كه پول محصولات يا خدماتتان به شما برميگردد. سعي كنيد يك تقويم زماني داشته باشيد و در آنجا تمام پرداختها را ثبت كنيد.
۴۲. كارمندان مناسب استخدام كنيد.
براي كسب و كار خود كارمندان مناسب استخدام كنيد. اگر فكر ميكنيد اين كسب و كار شماست و نياز به فرد ديگري ندارد يادتان باشد كه شمادر هر زمينهاي تخصص و مهارت نداريد و براي برخي وظايف بايد از افراد داراي كيفيت و تخصص كافي كمك بگيريد.
۴۳. مسئوليتها را به افراد مختلف واگذار كنيد.
وظايف مختلف را به كارمندانتان بسپاريد. به اين كار مديريت اثربخش ميگويند.
۴۴. بدانيد كه صداقت بهترين سياست است.
اگر هر موضوعي را با كاركنان درميان بگذاريد مطمئن باشيد كه ميتوانند به شما راهحلهاي خوبي بدهند. هيچكس از اينكه پشت سرش حرف بزنند خوشش نميآيد. پس تمام موضوعات حساس را قبل از اينكه درگوشي شوند خودتان بازگو كنيد.
۴۵. يادتان باشد كه مخالفان هميشه جذب ميشوند.
به استخدام افرادي كه شخصيت مخالف شما دارند اقدام كنيد. اين افراد شما را به يك چالشي ميكشند كه شايد دريچههاي جديد در برابر ديدگان شما بگشايد و مهارت واستعدادهايشان چيزي را به كسب و كار شما ميدهد كه تا به حال نداشتهايد.
۴۶. با تفريحات مختلف و زندگي اجتماعي خود خداحافظي كنيد.
شما مجبوريد مدت زمان زيادي را به كسب و كار خود اختصاص دهيد از اين رو حتي يك شبانه روز هم براي برنامههاي كاري يك روزهي شما كم است. بنابراين مجبور هستيد بسياري از فعاليتهاي اجتماعي و تفريحي خود را كنار بگذاريد و اميدوار باشيد دوستان و خانوادهتان اين موضوع را درك كنند.
۴۷: بدانيد كه شما فرد نهايي پرداخت تمام پولها هستيد.
به عنوان يك مديرعامل يا صاحب كار مسئوليت پرداخت چكها و حقوق كاركنان با شماست. پس براي كسب درآمد بجنبيد.
۴۸. از موفقيت يك تعريف فايدهمند و درست داشته باشيد.
فقط به اين دليل كه كسب و كار شما تا به حال باعث نشده كه ميلياردر شويد دليل نميشود كه بگوييد كسب و كارتان شكست خورده است. همين قدر كه شما يك سلسله وظايف كاري را انجام ميدهيد كه به شما شور و انگيزه ميدهد يعني اينكه داستان موفقيت شما در حال تكميل شدن است.
۴۹: زمان خداحافظي را تشخيص دهيد.
شكست اجتناب ناپذير است. اگر كارها اصلا خوب پيش نميروند و شما هركاري از دستتان برميآمده انجام دادهايد و نتيجه نگرفتهايد غرورتان را كنار بگذاريد و كاسبيتان را جمع كنيد. خب البته كه پذيرفتن اين موضوع به همين راحتيها هم نيست ولي يادتان باشد كه اين بهترين كار است.
۵۰. فقط به توصيه ديگران حتي يك مشاور كسب و كار تكيه نكنيد.
مشاور كسب و كار: با وجود تمام اين راهنماييها براي شما يادتان باشد مهمترين چيز روش آموختن است. در حاليكه ممكن است بسياري از توصيهها براي ديگران خوب و كاربردي باشد شايد براي موفقيت و شكست شما تاثيرگذار نباشد. كسي كه در نهايت ميتواند صلاح و صواب كار خودش را تشخيص دهد كسي جز خود خود شما نيست. پس مسئوليت مستقيم تمام كارهايتان را بپذيريد و با تكيه بر دانش و مهارت خود مسير كسب و كارتان را بسازيد و آباد كنيد. شايد در اين راه شكست هم بخوري. اما خوب ميدانيد كه اين چيزي بوده كه خودتان انتخاب كردهايد و به سرانجام رسانيده ايد.
منبع