آرشیو مهر ماه 1400

دانستي هاي جذاب و كاربري

از مهم ترين بخش هاي كسب و كار مديريت بازاريابي است

۶ بازديد

بر اساس تعريف فيليپ كاتلر، مديريت بازاريابي عبارت است از فرايند برنامه‌ريزي و اجراي پندار توزيع ايده، كالا و خدمات به قصد انجام مبادلاتي كه به تأمين اهداف انفرادي و سازماني منجر گردد. برخلاف استنباط سطحي رايج، كه مفهوم بازاريابي را ايجاد تقاضا براي محصول مي‌داند، بازاريابي به طيف وسيعي از فعاليت‌ها اطلاق مي‌گردد كه از تحقيقات بازاريابي، برنامه‌ريزي، اجرا و كنترل تقاضا تشكيل شده‌است. مدير بازاريابي، در چارچوب برنامهٔ بازاريابي، در مورد بازارهاي هدف، توليد كالاي جديد، قيمت‌گذاري، كانال‌هاي توزيع كالا، ارتباطات، برندسازي و تبليغات، فعاليت‌هاي لازم براي رسيدن به اهداف سازماني را ساماندهي و هدايت مي‌كند.[۳] همان‌طور كه از تعريف برمي آيد، بازاريابي امري ست كه در جهت برنامه‌ريزي نحوه حضور در بازارهاي هدفگيري شده براي محصولات/خدمات نقشي پررنگتر ايفا مي‌كند. اما بايد توجه داشته باشيم، امر برنامه‌ريزي كردن صرفاً نوشتن چند بند از وظايف و مشخص كردن زمان انجام آن‌ها نيست، بلكه وجود يك تيم اجرايي قوي در اين زمينه بسيار مهم است. البته مي‌توان به اين نكته نيز اشاره كرد كه وجود تيم‌هايي كه ميزان فاصله سازمان يا يك واحد خاص را با ارائه گزارش‌هاي دوره‌اي و مديريتي مورد بررسي قرار مي‌دهند نيز حائز اهميت است. به روشني از تعاريف بالا مشخص است، واحد بازاريابي كاري فراتر از فروش و جذب مشتري دارد؛ و اين دو بخش كوچكي از كارهاي عمده واحد بازاريابي محسوب مي‌شود. لازم به ذكر است كه ديجيتال ماركتينگ نيز در واقع استفاده درست از ابزار ديجيتال براي رسيدن به اهداف بازاريابي است. و در حال حاضر نسل ۴ و ۵ بازاريايي با ابزارهاي ديجيتال ادغام شده است.

 

برخي از واژه‌هاي مرتبط

نيازها و خواسته‌ها: منشأ و ركن اساسي نظام بازاريابي، نيازها و خواسته‌هاي انسان است. هر محصولي زاييدهٔ نيازها و خواسته‌هاي بشر است.

محصول: عبارتند از چيزي كه قادر به ارضاي يك خواسته باشد.

نياز: بيان‌كنندهٔ حالت محروميت احساس شده در فرد است. نياز شخص را به حركت وامي‌دارد و به او جهت مي‌دهد.

ارزش: ميزان برآورده شدن نياز به وسيلهٔ محصول.

خواسته: شكل برآورده ساختن نياز است.

تقاضا: توانايي رفع خواسته است.

مبادله و بازار

بازاريابي از زماني آغاز مي‌شود كه فرد مي‌خواهد نيازها و خواسته‌هايش را از طريقي كه آن را مبادله مي‌گويند، ارضا كند و بازار عبارت است از محلي براي مبادلات بالقوه. در واقع بازاريابي به معناي كار كردن با بازار است.

 

 

بازاريابي داراي ۹ بخش است:

۱-بازارگرايي بايگاني‌شده در ۷ نوامبر ۲۰۱۹ توسط Wayback Machine ۲-بازارشناسي ۳-بازاريابي ۴-بازارسازي ۵-بازار گردي ۶-بازار سنجي ۷-بازار داري ۸-بازار گرمي ۹-بازار گرداني[۵]

 

وظايف مديريت بازاريابي

شناسايي و ارزيابي عوامل محيط بازاريابي

شناسايي و تجزيه و تحليل فرصت‌هاي بازار

بخش‌بندي بازار يا Segmentation

انتخاب بازار هدف يا Segment Selection

جايگاه‌يابي در بازار يا Positioning

طراحي و توسعه آميزه بازار يا آميخته بازار (آميزه بازاريابي) "Marketing Mix" كه به آن 4P يا 8P گفته مي‌شود

تهيه، اجرا و كنترل برنامه‌هاي بازاريابي

افزايش آگاهي برند و بالا بردن سطح شناخت برند و تقويت برند

هدف‌گذاري بازارهاي هدف براي فروش بالاتر محصولات

مديريت محصول

يكي از موضوعات در مديريت محصول، موضع‌يابي است. تمام محصولات در بازار داراي موضع و جايگاه خاصي هستند. موضع و جايگاه محصول عبارتند از نحوهٔ ادراك مصرف‌كنندگان ازآن محصول در مقايسه با ادراك آن‌ها از محصولات رقيب.

 

مديريت چرخه عمر محصول

به روشي كه مديران بازرگاني براي جانشيني محصولات با استفاده از چرخهٔ عمر محصولات به كار مي‌بندند مديريت چرخه عمر محصول مي‌گويند.[۶]

 

منحني عمر محصول

محصولات داراي منحني عمر خاصي هستند.[۷] در منحني عمر محصول، مراحلي كه محصول جديد در بازار طي مي‌كند نشان داده مي‌شود. مراحل منحني رشد

چرخه عمر محصول

مرحلهٔ معرفي

مرحلهٔ رشد

مرحلهٔ بلوغ

مرحلهٔ افول

مرحلهٔ معرفي يا Market Introduction Stage

در اين مرحله محصول براي نخستين بار به بازار عرضه مي‌شود، فروش به كندي افزايش مي‌يابد و سودي وجود ندارد. علت كندي افزايش فروش، ناآشنايي مصرف‌كنندگان با محصول و علت عدم سود، هزينه‌هاي زياد بازاريابي و سرمايه‌گذاري است.

 

مرحلهٔ رشد يا Growth Stage

در اين مرحله قيمت تمام شدهٔ محصول به‌دليل افزايش مقياس توليد كاهش مي‌يابد،[۶] حجم فروش به‌سرعت افزايش مي‌يابد، در ابتدا سوددهي كم‌كم افزايش مي‌يابد، آگاهي عمومي بالا مي‌رود، رقابت با حضور بازيگران جديد افزايش مي‌يابد.[۸] و نهايتاً به‌دليل افزايش رقابت شاهد كاهش قيمت خواهيم بود.

 

مرحلهٔ بلوغ يا Maturity Stage

در اين مرحله هزينه‌هاي محصول تحت تأثير افزايش حجم توليد و همچنين تحت اثر تجربه يا (به انگليسي: The Experience Curve) كاهش مي‌يابد، فروش به بالاترين حد خود رسيده و بازار به مرحلهٔ اشباع مي‌رسد و شاهد ورود رقباي جديد به بازار هستيم و همچنين تحت تأثير وجود محصولات رقابتي زياد، قيمت تمايل به كاهش پيدا مي‌كند. در اين مرحله از طريق تمايز برند و تنوع توليد (به انگليسي: Diversification) شاهد حفظ با افزايش سهم از بازار خواهيم بود و در نهايت سود شركت كاهش مي‌يابد.

 

مرحلهٔ افول يا Saturation and Decline Stage

در اين مرحلهٔ فروش، قيمت و سودآوري كاهش يافته و سودآوري در اين مرحله از افزايش فروش با اهميت‌تر مي‌شود. اين مرحله سرآغاز مرگ محصول مي‌باشد.

 

منبع 

سئو خارجي و داخلي چه فرقي دارند؟

۹ بازديد

 

سئو يكي از مهم ترين كانال هاي ديجيتال ماركتينگ است كه معمولاً در نخستين گام‌هاي آشنايي با موتورهاي جستجو و مباحث مربوط به سئو، دو اصطلاح را زياد مي‌خوانيد و مي‌شنويد: سئو داخلي و سئو خارجي.

اين درس به تعريف و توضيح اين دو اصطلاح اختصاص يافته است. لازم به تأكيد است كه براي تكنيك‌هاي سئو داخلي و خارجي درس‌هاي جداگانه‌اي در نظر گرفته شده و خواهد شد. بنابراين درس حاضر، صرفاً به توضيح چهار نكته‌ي كليدي محدود شده است. لازم است كه بدانيد در صورت كسب و كار شما نياز به انجام پروژه سئو دارد با ما تماس بگيريد.

 

 

سئو داخلي و سئو خارجي و تفاوت سئو داخلي با سئو خارجي

 

آيا فهرست معتبري از فاكتورهاي مهم در سئو وجود دارد؟

طبقه‌بندي فاكتورها و تكنيك‌هاي سئو

تعريف سئو داخلي سايت

تعريف سئو خارجي سايت

آيا فهرست معتبري از فاكتورهاي مهم در سئو وجود دارد؟

كافي است با عبارت SEO Ranking Factors در گوگل جستجو كنيد تا ده‌ها هزار مطلب و نوشته در اين زمينه پيدا كنيد (مثلاً فهرست Backlinko).

 

همان‌طور كه در تاريخچه سئو و موتورهاي جستجو توضيح داديم، الگوريتم‌هاي جستجو، خصوصاً موتور جستجوي گوگل، به تدريج از شكل ساده‌ي مكانيكي (در حد بررسي كلمات كليدي) به الگوهاي بسيار پيچيده‌ي هوشمند و تطبيق‌پذير رسيده‌اند.

 

به اين معنا كه كسي كه به سراغ جستجو با گوگل مي‌رود، با يك ماشين يادگيرنده‌ي قدرتمند رفته كه با هر سرچ كاربران، نسبت به لحظه‌ي قبل، هوشمند‌تر مي‌شود و خود را با شرايط محيطي جديد (شامل محتواي وب و نيازهاي كاربران) بيشتر و بهتر تطبيق مي‌دهد.

https://sadeghsb1.livejournal.com/profile

 

طبقه‌بندي فاكتورها و تكنيك‌هاي سئو

با توجه به تعداد و تنوع فاكتورهايي كه به نظر مي‌رسد در سئو مهم هستند، لازم است كه آن‌ها را طبقه‌بندي كنيم تا استفاده از اين فاكتورها و به‌كارگيري‌شان ساده‌تر باشد.

 

اين نوع طبقه‌بندي‌ها كاملاً سليقه‌اي هستند و شما هم بسته به تجربه‌ي خود مي‌توانيد طبقه‌بندي مناسبي را طراحي كنيد و به‌كار بگيريد.

 

 

مثلاً ما در متمم دو نوع طبقه‌بندي داريم:

 

فاكتورهاي ساختاري در مقابل فاكتورهاي محتوايي (كه طبيعتاً بر اساس آن‌ها، تكنيك‌هاي ساختاري و تكنيك‌هاي محتوايي هم شكل مي‌گيرند).

فاكتورهاي سئوي توليد محتوا در مقابل فاكتورهاي سئوي بازسازي و بازآفريني محتوا (كه اين‌ها هم طبيعتاً تكنيك‌هاي خودشان را به همراه مي‌آورند).

اما در ميان انواع دسته‌بندي‌هاي قابل تصور، يكي از رايج‌ترين و شناخته‌شده‌ترين دسته‌بندي‌ها، تقسيم اصول و تكنيك‌هاي سئو به دو دسته‌ي سئو داخلي (On-page SEO) و سئو خارجي (Off-page SEO) است كه در ادامه هر يك را به صورت بسيار مختصر تعريف مي‌كنيم (+/+).

 

تعريف سئو داخلي

سئو داخلي را به زبان ساده مي‌توان به اين صورت تعريف كرد:

 

وقتي از سئوي داخلي يا On-page SEO حرف مي‌زنيم، منظورمان كار كردن روي همه‌ي اصول، ابزارها و تكنيك‌ها در وب‌سايت خودمان است؛ يعني جاهايي كه اختيار و كنترل كامل روي آن‌ها داريم.

 

پس مثلاً وقتي روي عنوان اصلي مطلب و عناوين فرعي، كلمات كليدي به‌كار رفته در متن، لينك سازي داخلي، آدرس URL، ساختن يك سنگ زيربنا (Cornerstone)، افزايش سرعت سايت و يا كاهش بانس ريت وقت مي‌گذاريد، مشغول بهينه سازي داخلي سايت يا On-page SEO هستيد.

 

تعريف سئو خارجي

احتمالاً با توضيحاتي كه درباره‌ي سئو داخلي سايت ارائه شد، تعريف سئو خارجي سايت را حدس مي‌زنيد:

 

وقتي از سئوي خارجي يا Off-page SEO حرف مي‌زنيم، منظورمان تلاش و تمركز بر روي وضعيت محتوا و سايت ما از نگاه ديگران است؛ يعني جاهايي كه معمولاً اختيار و كنترل كامل روي آن‌ها نداريم.

 

اگر در تعدادي از شبكه هاي اجتماعي اكانت ساخته‌ايد و مي‌خواهيد با استفاده از الگوي هاب و اسپوك (قطب و اقمار) ترافيك را از جاهاي ديگر به وب‌سايت خود بياوريد و از طرفي، به گوگل هم نشان دهيد كه در فضاهاي ديگر هم سايت و مطلب شما اشاره شده، مي‌توانيد اين فعاليت‌ها را بخشي از سئوي خارجي تلقي كنيد.

 

هم‌چنين اگر در وبلاگ و سايت‌هاي ديگران كامنت مي‌گذاريد و به مطالب خودتان لينك مي‌دهيد؛ يا مطالبي را به عنوان مهمان در وبلاگ دوستان‌تان منتشر مي‌كنيد (تا به صورت مستقيم و غيرمستقيم به نوشته‌هايتان اشاره شود)، باز هم در حال بهينه سازي سايت با تكنيك‌هاي سئو خارجي هستيد.

 

توجه داشته باشيد كه تفاوت سئو داخلي و سئوي خارجي صرفاً در اين است كه تلاش‌ها در كدام قلمرو (داخل سايت يا بيرون آن) انجام مي‌شود. اما در نهايت، همه‌ي آن‌ها از جنس بهينه‌سازي براي موتورهاي جستجو هستند.

 

بنابراين، با وجودي كه حرف زدن از تأثير نسبي اين دو دسته تكنيك، منطقي و قابل درك است، اما بايد همواره به خاطر داشته باشيم كه سئو داخلي و سئو خارجي مكمل يكديگر هستند و موتورهاي جستجو چنين تفكيكي را قائل نيستند و اين بحث، صرفاُ يك طبقه بندي است.

 

من صادق باقري هستم از لينك زير وارد سايت شويد : 

https://sadeghbagheri.ir/

 

همان‌طور كه در ابتداي درس اشاره شده، اين مطلب صرفاً در حد معرفي دو اصطلاح سئو داخلي و سئو خارجي بود و قرار نبوده در آن، به جزئيات تكنيكي بپردازيم. تكنيكهاي سئو داخلي و خارجي در درس‌هاي مستقل، مطرح شده و در آينده نيز تكميل‌ خواهد شد.

 

 

اگر ديدگاهي مطرح مي‌كنيد، بر اساس قوانين كامنت‌گذاري، وارد جزئيات تكنيكي كه به درس‌هاي آتي مربوط هستند نشويد و نكات كلي‌تر را مطرح كنيد.

همواره به تجربيات خودتان (و نه مطالب پراكنده در وب) ارجاع بدهيد و مشخصاً بگوييد كه در كدام سايت و سئوي كدام مطلب، چه كاري انجام داده‌ايد و چه نتيجه‌اي گرفته‌ايد.

 

منبع : متمم

سواد رسانه اي از جمله مسايل روز

۷ بازديد

شايد در سال‌هايي نه چندان دور، استفاده ابزارهاي ديجيتال و ورود دنياي فناوري، يك انتخاب بود. شايد به همين علت، سازمان بهداشت جهاني آن را در فهرست مهارت هاي ده گانه زندگي نياورده است.

 

اما امروز زندگي ديجيتالي يكي از وجوه زندگي همه‌ي ماست و حتي اگر بپذيريم كه مي‌توانيم سهم تكنولوژي ديجيتال را در زندگي خود كاهش دهيم، اما بي‌ترديد حذف كردن تكنولوژي از زندگي تقريباً امكان پذير نيست (برخي از سبك‌هاي زندگي غيرممكن مي‌شوند).

 

به همين علت، بسيار از كشورهاي جهان، تقويت سواد فناورانه و افزايش سواد ديجيتال را در برنامه‌ي آموزش و پرورش كودكان و نوجوانان و نيز در برنامه‌هاي آموزشي دانشگاهي گنجانده‌اند.

 

با توجه به اين‌كه متمم، درس‌هاي متنوعي در حوزه‌ي تكنولوژي ديجيتال و استفاده از آن ارائه كرده است، اما نقشه راه افزايش سواد ديجيتال مي‌تواند راهنماي مناسبي براي مطالعه‌ي درس‌ها – و البته تصويري از مسير آتي توسعه‌ي محتواي متمم در اين حوزه – باشد.

 

مفهوم شكاف ديجيتالي

شكاف ديجيتالي درسي است كه پيشنهاد مي‌كنيم آن را پيش از ساير درس‌هاي مرتبط با سواد فناورانه مطالعه كنيد.

 

چون به ما يادآوري مي‌كند كه چرا لازم است براي اين نوع درس‌ها وقت بگذاريم.

 

شايد بخشي از مسئوليت شكاف ديجيتالي متوجه دولت‌ها باشد، اما اگر خودمان هم براي افزايش سواد ديجيتالي خود وقت نگذاريم، بيشتر احتمال دارد كه وادار شويم هزينه‌ي شكاف ديجيتالي را پرداخت كنيم.

 

 تعريف شكاف ديجيتالي چيست؟

 

آشنايي با ترمينولوژي ديجيتال

اگر بخواهيم در زمينه‌ي هر علم يا هنر يا مهارتي صحبت كنيم، لازم است كه كلمات كليدي و ترمينولوژي آن حوزه را بشناسيم.

 

طبيعتاً حوزه‌ي ديجيتال و سواد ديجيتال هم از اين قاعده، مستثني نيست.

 

ما هم در متمم، به بهانه هاي مختلف در مورد ترمينولوژي ديجيتال صحبت كرده‌ايم و خواهيم كرد.

 

اما نمي‌توانيم يادگيري ترمينولوژي ديجيتال را به عنوان پيش نياز يادگيري سواد ديجيتال مطرح كنيم.

 

چنانكه هيچكس نمي‌تواند شما را وادار كند براي يادگيري زبان انگليسي، ابتدا همه‌ي كلمات و واژه‌هاي ديكشنري را حفظ كنيد.

 

بنابراين روش مناسب اين است كه به واژه ها و اصطلاحات مرتبط با تكنولوژي ديجيتال حساس باشيم و در مواردي كه آنها را به صورت مكرر مي‌شنويم، براي درك مفهوم دقيق آنها بكوشيم. 

 

به اين مثال‌ها توجه كنيد:

 

بسياري از ما، هنوز واژه‌هاي ديجيتال و آنلاين را به جاي يكديگر استفاده مي‌كنيم و مثلاً به تفاوت بازاريابي ديجيتال و بازاريابي آنلاين توجه نمي‌كنيم.

به تفاوت‌ها و قابليت‌ها و نقاط قوت و ضعف نرم افزارهاي آفلاين در مقايسه با سرويس‌هاي آنلاين و يا نرم افزارهاي نيازمند ارتباط آنلاين توجه نداريم.

معناي دقيقي از واژه‌هايي مانند دولت الكترونيك در ذهن نداريم و يا پيش فرض‌ها و انتظارات ذهني خودمان را به اين مفاهيم (كه تعريف دقيق و مشخص دارند) تحميل مي‌كنيم.

موارد زير از جمله درس‌هايي هستند كه ما آن‌ها را با اين هدف (آشنايي با ترمينولوژي ديجيتال) در متمم ارائه كرده‌ايم:

 

 تفاوت واژه‌هاي فيزيكي، ديجيتال، آنلاين، آفلاين و مجازي

 

مفهوم شبكه و اينترنت چيست و وقتي ارتباط گسترده‌ي توزيع شده بين انسان‌ها و كامپيوترها به وجود مي‌آيد چه فرصت‌ها و ظرفيت‌هاي جديدي به وجود مي‌آيد؟

 

 تفاوت واژه‌هاي شبكه، اينترنت، اينترانت و وب

 

 تفاوت واژه‌هاي اموتيكون، اسمايلي، استيكر و ايموجي

 

منظور از اينترنت اشيا يا IoT چيست و وقتي تعداد دستگاه‌هايي كه روي بستر اينترنت به هم وصل هستند از تعداد انسان‌ها بيشتر مي‌شود، چه اتفاقي مي‌افتد و جهان چه وضعيتي پيدا مي‌كند؟ بيگ ديتا چيست و چه رابطه‌اي با IoT پيدا مي‌كند؟

 

 اينترنت اشيا

 بيگ ديتا (كلان داده)

 واقعيت مجازي و واقعيت افزوده

 اسپم

منظور از اصطلاح فناوري اطلاعات يا Information Technology يا همان IT چيست؟ چه چيزهايي زير چتر IT قرار مي‌گيرند؟ آيا هر نوع فعاليتي كه به نوعي به كامپيوتر و تكنولوژي‌هاي نوين مربوط باشد، زيرمجموعه IT محصول مي‌شود؟

 

 فناوري اطلاعات

 

 QR Code

 

 آدرس IP

 

 URL

 

 حافظه كش

 

 كوكي (Cookie)

 

امروز علاوه بر اصطلاح وب، اصطلاح‌هاي Web 2.0 و Web 3.0 و Web 4.0 را هم مي‌شنويم. اين در حالي است كه هنوز از پتانسيل‌هاي Web 2.0 هم به صورت كافي استفاده نكرده‌ايم. منظور از نسل‌هاي مختلف وب چيست؟

 

 وب 2.0

 

آشنايي با ابزارها و اپليكيشن هاي ديجيتال

تعداد ابزارهاي ديجيتال موجود در اطراف ما، بيشتر از حدي است كه حتي اگر تمام عمرمان را صرف خواندن نام‌شان كنيم، فهرست بلندبالاي آنها به پايان برسد.

 

اما اين نمي‌تواند توجيهي براي حذف يادگيري نرم افزارها و ابزارهاي ديجيتال از برنامه هاي آموزشي و مهارتي باشد.

 

هر كس، بسته به نيازهاي خود لازم دارد كه برخي نرم افزارهاي مرتبط با تخصص‌اش را فرا بگيرد و البته در اين ميان نرم افزارهايي هستند كه مستقل از دانش و حرفه و اولويت‌هاي ما، آشنايي با آنها ضروري و اجتناب ناپذير است.

 

خانواده نرم افزارهاي آفيس، نرم افزارهاي مديريت كارايي و بهره وري و نيز خبرخوان‌ها، تنها نمونه‌هايي از اين دسته ابزارهاي ضروري در دنياي جديد هستند.

 

ما تا كنون اشاره‌هايي به برخي نرم افزارها مانند موارد زير داشته‌ايم. اما اين مجموعه به صورت جدي تكميل خواهد شد:

 

وان نوت

اورنوت

Todoist

اكسل

معرفي خبرخوان هايي براي سيستم عامل اندرويد

معرفي خبرخوان هايي براي آيفون و آي پد

سواد اطلاعاتي يا Information Literacy

سواد اطلاعاتي يا Information Literacy يكي از زيرمجموعه هاي مهم در سواد ديجيتال محسوب مي‌شود.

 

پس از اينكه واژه ها و مفاهيم اوليه ديجيتال را بياموزيم و اكوسيستم تكنولوژي را در حد اوليه بفهميم و تا حدي با برخي از ابزارهاي عمومي ديجيتال آشنا شويم، وقت آن است كه به شكلي جدي‌تر و عميق‌تر، با اطلاعات آشنا شويم و بتوانيم آن را براي دستيابي به اهدافمان، به خدمت بگيريم.

 

در اينجا نمونه‌هايي از موضوعات مورد بحث در سواد اطلاعاتي يا Information Literacy را با هم مرور مي‌كنيم:

 

طبقه بندي اطلاعات ديجيتال يكي از مهارت‌هاي مهم در سواد اطلاعاتي است. اين طبقه بندي ممكن است از منظرهاي مختلف از جمله منبع اطلاعات، سطح اطلاعات، پيچيدگي اطلاعات، اعتبار اطلاعات و ساختار اطلاعات باشد.

 

مهارت جستجو در وب مهارت مهم ديگري است كه با توجه به حجم انبوه اطلاعاتِ غيرمفيد و غيرمعتبر در وب (آلودگي‌هاي اطلاعاتي)، مي‌توان آن را به زباله گردي ديجيتال تشبيه كرد.

ما در متمم، مجموعه درس‌مستقلي را به اين موضوع اختصاص داده‌ايم:

 

 آموزش جستجوي حرفه اي در گوگل

شناخت انواع مقالات در فضاي آنلاين: زماني بود كه واژه‌ي مقاله در انحصار دانشگاهيان بود. آن‌ها را هم عموماً با صفت‌هايي مانند Conference Paper و Journal Paper توصيف مي‌كردند.

امروز ساده‌ترين متن‌هاي فضاي ديجيتال هم مقاله ناميده مي‌شوند.

اين مقالات اگر به صورت حرفه‌اي توليد و تنظيم شوند، دستاوردهايي به مراتب ارزشمندتر از مقالات سنتي دانشگاهي دارند و اگر با آنها آشنا نباشيم، مي‌توانند باعث يادگيري‌هاي نادرست و تكيه بر منابع غيرمعتبر شوند.

به همين علت، مقاله شناسي و ارزيابي مقالات كه قبلاً يك شغل محسوب مي‌شد، امروز به بخشي ضروري از سواد ديجيتال تبديل شده و هر كس بايد بتواند تا حد قابل قبولي، نيازهاي اوليه‌‌اش را در اين زمينه، به صورت فردي مرتفع نمايد.

 

مفهوم كپي رايت: كپي رايت، فراتر از علامت كوچكي است كه وقت و بي‌وقت آن را در جاهاي مختلف سايت‌ها و وبلاگ‌ها و ابتدا و انتهاي فيلم‌ها به كار مي‌گيريم.

در گذشته، مالكيت معنوي بيشتر از جنس بحث‌هاي حقوقي بود و كساني كه احساس مي‌كردند حق آنها تضييع شده است، به سراغ مراجع قضايي مي‌رفتند.

اما از آنجا كه سيستم قضايي جهان نتوانست به سرعت خود را با شرايط و نيازهاي جديد تطبيق دهد، امروزه بخش قابل توجهي از پيگيري‌هاي مربوطه، از طريق سازمان‌ها و ساختارهاي متعدد مجازي انجام مي‌شود.

بنابراين، مهم است كه بدانيم دنياي جديد، چه مكانيزم‌ها و ابزارها و چارچوب‌هايي را جايگزين سيستم سنتي دنياي كهن كرده است.

 

نقد و تحليل محتواي ديجيتال تخصص ارزشمند ديگري است كه هر يك از ما، به اندازه‌ي توان و نيازمان بايد برايش وقت بگذاريم.

اين كار از ارزيابي يك پيامك در تلگرام آغاز شده و تا اعتبارسنجي محتواي سايت‌هاي بزرگ جهان ادامه مي‌يابد.

 

مفهوم متاديتا يا فراداده يا اَبَرداده (Metadata) و نيز فرااطلاعات يا اَبَراطلاعات (Metainformation) از جمله مفاهيم كليدي ديگر در سواد اطلاعاتي است.

به اين معنا كه بتوانيم داده‌اي در مورد داده‌ها توليد كنيم و يا اطلاعاتي در مورد اطلاعات توليد كنيم.

اين بخش از سواد اطلاعاتي، بسيار ارزشمند و ارزش آفرين است و امروز نيز به سرعت رو به گسترش و عميق‌تر شدن است.

ما شكل‌هاي ساده‌اي از اين بحث را در حد برچسب گذاري محتوا در متمم مورد اشاره قرار داده‌ايم.

اما شايد برايتان جالب باشد كه اين بحث چنان پيچيده شده كه حتي دانشمندان اطلاعات، براي حل چالش‌هاي آن به سراغ الگو گرفتن از طبيعت رفته‌اند و مدل‌هايي مانند DITA (مخفف Darwin Information Typing Architecture) ايجاد كرده‌اند. شايد با الهام از ساختارهاي داروين، بتوانند در اين زمينه گامي به پيش بردارند.

 

مهارت يادگيري در فضاي ديجيتال مهارت كليدي ديگري است كه به عنوان يكي از زيرمجموعه‌هاي سواد اطلاعاتي مورد توجه قرار مي‌گيرد.

زماني كه نخستين نسخه‌ي دائره المعارف‌ها روي CD و بعدها DVD منتشر شد، براي خيلي‌ها اين سوال ايجاد شده بود كه آيا محفوظات سنتي ديگر مي‌توانند مفيد باشند؟

آن زمان، انسان‌ها با غرور اعلام مي‌كردند كه الان پنجاه يا صد جلد كتاب را در كيف خود دارند.

بعدها گسترش وب، اين دسترسي را سريع‌تر، ارزان‌تر و فراگير كرد. اما به تدريج متوجه شديم كه امكانات جديد، به معناي يادگيري بهتر نيست. بلكه صرفاً حجم اطلاعات بيشتري را با سرعت بهتري در اختيار ما قرار مي‌دهد.

اتفاقاً اين بمباران اطلاعاتي و اين سيستم به هم پيوسته‌ي انساني، پيچيدگي‌هاي بيشتري دارد و مهارتهاي يادگيري سنتي، نمي‌توانند به سادگي در اين فضاي جديد مورد استفاده قرار گيرند.

به همين علت، مهارت استفاده از اطلاعات ديجيتال براي يادگيري، به مهارتي ضروري و متاسفانه كمياب تبديل شده است.

 

 آيا آموزش الكترونيكي و روش‌هاي يادگيري ديجيتالي براي شما مناسب است؟

 

تفكر نقادانه در دنياي ديجيتال: بحث تفكر نقادانه يا Critical Thinking كه در دنياي فيزيكي و ارتباطات و استدلال‌ها و تحليل‌هاي ما از دنياي اطراف مطرح مي‌شود، در دنياي ديجيتال هم به قوت خود باقي است.

ضعف در تفكر نقادانه مي‌تواند باعث شود كه ما سريع‌تر از قبل، در دام اطلاعات نادرست و گمراه كننده گرفتار شويم و نه تنها از توسعه و تعميق مدل ذهني خود محروم شويم، بلكه داشته هاي فعلي خود را هم از دست بدهيم و تحليل‌ها و درك ما از محيط اطراف، تضعيف شود.

 

سواد رسانه هاي ديجيتال يا Digital Media Literacy

واقعيت تاريخي اين است كه رسانه، هرگز در ذات خود معناي مخاطب انبوه را نداشته است.

 

اين را به سادگي مي‌توان از مطالعه‌ي آثار بزرگان كلاسيك حوزه رسانه نظير مارشال مك لوهان استنتاج كرد.

 

همچنين اينكه واژه‌هايي مانند Mass Media يا رسانه هاي انبوه وجود دارند، نشان مي‌دهد كه رسانه مي‌تواند انبوه هم نباشد.

 

اما از همه‌ي اين بحث و استدلال‌ها كه بگذريم:

 

چاره‌اي نداريم جز اين كه بپذيريم طي دهه هاي اخير، هميشه در پشت كلمه‌ي رسانه مفهوم انبوه مخاطبان هم پنهان بوده است.

 

اگر كسي بگويد صاحب رسانه است و سپس تابلوي اعلانات داخل آسانسور خانه‌اش را به شما نشان دهد، احتمالاً به او خواهيد خنديد.

 

اما اتفاقي كه در دوران اخير به وجود آمده است، ظهور رسانه هاي ديجيتال است. رسانه هاي ديجيتال اتفاقاً ادعاي دسترسي انبوه را ندارند و حتي اگر دسترسي انبوه هم داشته باشند، افتخارشان به اين مسئله نيست.

 

ادعاي مهم و البته درست رسانه هاي ديجيتال (و رسانه هاي اجتماعي به عنوان يكي از زيرمجموعه هاي آنها) اين است كه مي‌توانند پيام و نظرشان را با دقت مناسبي به مخاطب هدف برسانند.

 

به نظر مي‌رسد اگر چه دانش كلاسيك رسانه هنوز و هميشه مي‌تواند زيربنايي براي انديشيدن ما و تحليل رسانه هاي نوين باشد، اما اگر ويژگي هاي رسانه هاي نوين را نشناسيم، ممكن است متوجه نشويم كه پارادايم هاي جديدي در حوزه رسانه ظهور كرده‌اند و در نتيجه، در درك كامل ظرفيت‌ها و محدوديت‌هاي فضاي رسانه هاي ديجيتال، ناتوان بمانيم.

 

در كنار بحث هاي مطرح شده در زمينه سواد اطلاعاتي يا Information Literacy، لازم است موضوعات ديگري را هم بشناسيم تا بتوانيم در زمينه سواد رسانه هاي ديجيتال، حداقل هاي لازم را كسب كنيم.

 

از جمله موضوعات مورد نياز، مي‌توان به بحث‌هاي زير اشاره كرد:

 

شناخت رسانه

آشنايي با شيوه هاي دسترسي به اطلاعات و اخبار

ارزيابي اطلاعات و اخبار بر اساس ارزش و صحت و سقم

شناخت و توانايي تفكيك منابع اوريجيتال و غير اوريجينال

انتقال درست اطلاعات به ديگران با كمترين خطا و محدوديت‌هاي انتقال اطلاعات

آشنايي با فن‌آوري ارتباطات و اطلاعات

نحوه اظهار نظر صحيح و مناسب در رسانه‌ها

شرايط اثربخشي بهتر يك رسانه

آشنايي با مباني دانش تبليغات و به طور خاص تبليغات ديجيتال

سواد محتواي ديجيتال يا Digital Content Literacy

ما تا كنون به مباني بسيار ساده و ابتدايي استراتژي محتوا اشاره كرده‌ايم و به اين بهانه، اشاره‌هايي ساده و كوتاه به برخي از مفاهيم اوليه سواد محتواي ديجيتال داشته‌ايم.

 

اما طبيعتاً در بحث سواد ديجيتال انتظار مي‌رود محتواي ديجيتال به شكلي دقيق‌تر و عميق‌تر شناخته و درك شود.

 

موارد زير را مي‌توان فصل مشترك فهرست‌هاي مختلفي دانست كه در زمينه سواد محتواي ديجيتال تدوين و پيشنهاد شده‌اند:

منبع : متمم

بازاريابي ايميلي چيست؟

۹ بازديد
نخستين ايميل توسط رِي تاملينسون ارسال شد. برخي اين اتفاق را مربوط به سال 1971 و برخي سال 1978 مي‌دانند. به هر حال ايميل، ارتباطات را وارد مرحله مدرن كرد. نخستين ايميل، حاوي پيغام خاصي نبود؛ شامل تعدادي عدد و حروف كه بيشتر شبيه يك رمز عبور بود. اما همين چند كاراكتر نافهموم تاريخ‌ساز شد.
اين ايميل از كامپيوتري به كامپيوتر ديگر ارسال شد. مسير ارسال آن، از طريق شبكه‌اي پيچيده بود كه با اينترنت امروزي تفاوت زيادي داشت. تاملينسون همچنين نماد @ را كه در همه آدرس‌هاي ايميل استفاده مي‌شود براي نخستين بار معرفي و استفاده كرد.
سال‌ها بعد، گَري تِرك كه مدير بازاريابي يك شركت تجهيزات ديجيتال بود، نخستين ايميل تبليغاتي را ارسال كرد. او يك ايميل را به ليستي از آدرس‌هاي ايميل ارسال كرد. اينچنين بود كه ايميل ماركتينگ به وجود آمد. در ليست تِرك فقط چند صد ايميل وجود داشت، اما همين مقدار كافي بود تا لقب «پدر هرز نامه» را به او بدهند.
امروزه ايميل ماركتينگ بسيار پر كاربرد است و يكي از ابزارهاي بازاريابي ديجيتال شده است. البته هنور بخش زيادي از اين ايميل‌ها شبيه هرزنامه به نظر مي‌رسند. اما در ثأثير گذار بودن يك ايميل با ساختار مناسب، هيچ شكي نيست.
ايميل ماركتينگ، به شما كمك تا با مخاطبانتان در تماس باشيد، با افزايش محبوبيت برند، فروشتان را بيشتر كنيد. با ايميل كارهاي زيادي مي‌توانيد انجام دهيد؛ از فروش محصولات گرفته تا انتشار اخبار.


به طور كلي، ايميل ماركتينگ (email marketing)به منظور معرفي و ترويج يك محصول يا سرويس استفاده مي‌شود. اما استفاده درست‌تر از آن، براي ايجاد يك رابطه خوب با مشتريان است. ايميل ماركتينگ بخشي از اينترنت ماركتينگ است.
ايميل‌هاي تبليغاتي كه همه ما دريافت مي‌كنيم و عموماً در بخش هرزنامه ذخيره مي‌شوند، بدترين نوع ايميل ماركتينگ هستند. در اين موارد معمولاً فرد يا شركتي، ليست ايميل مي‌خرد و يك ايميل را به همه اعضاي آن ليست ارسال مي‌كند. چنين ايميل‌هايي كه اغلب مضموني شامل خريدن يك محصول با قيمت مناسب است، هرگز عملكرد خوبي ندارد. عملكرد خوب را كه كنار بگذاريم، ايميل ماركتينگ را كاري بي‌ارزش و آزار دهنده جلوه مي‌دهند.
اما ايميل ماركتينگ، با تعريف و عملكرد درست، به حفظ كاربران و مشتريان كمك مي‌كند. آن‌ها را از فرصت‌هاي خوب -كه بسته به نوع كسب و كار متفاوت است- آگاه مي‌كند. ايميل ماركتينگ، به مشتري خدمات ارائه مي‌دهد، نه اينكه باعث آزار او شود! مشتري خودش بايد بخواهد كه ايميل‌هاي ارسالي را مشاهده كند.
شركت هاي بزرگ ارائه دهنده سرويس ايميل ماركتينگ شامل mailchimp و sendinblue , ptinmonster. و ...
ايميل ماركتينگ مي‌تواند شخصي‌سازي شود
مي‌توان خدمات خاصي را با ايميل ماركتينگ به مشتريان دائمي و كاربران ويژه ارائه داد. به عنوان مثال، فروش ويژه محصولات را در مرحله اول فقط به مشتريان دائمي خود اطلاع دهيد. در اين حالت مشتري به جاي اينكه از دريافت ايميل از سوي شما عصبي شود، هميشه منتظر دريافت ايميلي از شما خواهد بود. همچنين مي‌توانيد در روز تولد مشتريان، خدماتي خاص يا تخفيف ويژه‌اي براي او در نظر بگيريد. به عنوان مثال، اين شرايط را در بگيريد كه رستوران مورد علاقه‌تان در روز تولدتان 50% تخفيف براي شما در نظر بگيرد. چنين اقداماتي رابطه خوبي با مشتري ايجاد خواهند كرد. اين بهترين اتفاق براي هر كسب و كاري است! فروش بيشتر و رضايت مشتري.
در بهترين حالت ايميل ماركتينگ، ليست ايميل‌ها توسط خود مشتريان كامل مي‌شود. وقتي مشتري خودش درخواست دريافت ايميل مي‌دهد، به ايميل‌هاي ارسالي بي‌توجه نخواهد بود. يك ليست كوتاه از ايميل چنين مشترياني، ارزشي به مراتب بيشتر از يك ليست آماده خريداري شده خواهد داشت. اين نكته را فراموش نكنيد كه ايميل‌هاي ارسالي را طوري طراحي كنيد كه در تلفن همراه هم به درستي نمايش داده شوند. چرا كه درصد بالاي از ايميل‌ها در تلفن‌هاي همراه باز مي‌شوند.

ايميل ماركتينگ خوب يا بد

مهم‌ترين مزاياي ايميل ماركتينگ، هزينه و سادگي است. به نسبت روش‌هاي ديگر بازاريابي، ايميل ماركتينگ بسيار كم هزينه است. همچنين به سادگي مي‌توان اين سبك از بازاريابي را راه‌اندازي و شخصي‌سازي كرد. از مشاغل كوچك گرفته تا شركت‌هاي بزرگ، ايميل ماركتينگ براي همه قابل استفاده و مفيد است.
ايميل ماركتينگ هنوز نتيجه مي‌دهد؟
وقتي مي‌خواهيد در مورد برند خود، مطابي را منتشر كنيد يا اجناس خود را بفروشيد، ايميل ماركتينگ يكي از ارزان‌ترين راه‌هاست كه اتفاقاً تأثير گذار نيز هست.
در واقع، در سال 2015 تحقيقاتي كه توسط DMA انجام شد ثابت كرد كه هر 1 دلاري كه براي ايميل ماركتينگ هزينه مي‌شود، ميانگين 38 دلار بازده سرمايه‌گذاري خواهد داشت. وقتي يك خريدار قصد خريد چيزي را دارد، در صندوق ايميل‌هايش به دنبال فروشگاه‌هاي مورد علاقه‌اش مي‌گردد. اما مشخص بودن در ميان انبوهي از ايميل‌ها نيز كار هميشه ساده‌اي نيست.
با توجه به رشد روزافزون بازاريابي در شبكه‌هاي اجتماعي، ايميل ماركتينگ همچنان گزينه مناسبي است. گزارشي كه ارائه مي‌شود، نتيجه تحقيقاتي است كه توسط HostPapa انجام شده است:
– در بين كاربران اينترنت، 94% از ايميل و تنها 61% از شبكه‌هاي اجتماعي استفاده مي‌كنند.
– 75% از كاربران بالغ اينترنت اعلام كرده‌اند كه ايميل ماركتينگ را به روش‌هاي ديگر بازاريابي ترجيح مي‌دهند.
– قابل ثبت نام بودن، ايميل ماركتينگ را با رضايت كاربر همراه مي‌كند.
– ايميل ماركتينگ اجازه هدف قرار دادن مشتريان بر اساس جمعيت شناسي را با معيارهايي مثل سن، درآمد و … مي‌دهد.
– در ايميل ماركتينگ، براي قالب بندي كردن شخصي سازي زياد خواهيد داشت. در شبكه‌هاي اجتماعي شخصي سازي به اندازه ايميل وجود ندارد.
– امكان ارائه گزارش و تجزيه و تحليل‌هاي متنوعي را به شما مي‌دهد. مثل نرخ كليك، نرخ باز كردن و…
ايميل ماركتينگ اينباكس
چطور يك ليست ايميل داشته باشيم؟
بيشترين بازده سرمايه‌گذاري وقتي ايجاد مي‌شود كه ليست مناسبي از مخاطبين داشته باشيد. اين ليست بايد شامل كساني باشد كه مي‌خواهند ايميل‌هاي شما را ببينند يا حتي خودشان انتخاب كردند كه از شما ايميل دريافت كنند. ايجاد يك ليست مناسب از ايميل‌ها براي شروع كار بهترين كمك است.
راه‌هاي زيادي براي پيدا كردن ايميل‌هاي مورد نظر وجود دارد. چند نمونه مناسب از اين راه‌ها را مرور مي‌كنيم.
روي سايت يك فرم ثبت نام قرار دهيد. كاربراني هستند كه وارد سايت شما مي‌شوند و از آنچه مي‌بينند خوششان مي‌آيد. چنين كاربراني احتمالاً دوست دارند كه از اخبار مربوط به برند شما آگاه شوند. يك فرم براي آگاهي كاربران از بخش اخبار طراحي كنيد. خوب است كه اين فرم در اولين مراجعه كاربر، به صورت پاپ‌آپ نمايش داده شود.
از يك برگه ثبت نام مناسب استفاده كنيد. مي‌توانيد از ايميل ماركتينگ براي اطلاع رساني از هر چه در فروشگاهتان موجود شده يا رويدادي كه قصد برگذاري‌اش را داريد استفاده كنيد. وقتي كه افراد علاقمند به كار شما اطرافتان باشند، جايي برايشان در نظر بگيريد كه با عضويت در آن بخش بتوانند اطلاعات بيشتري دريافت كنند.


شبكه‌هاي اجتماعي

فرم ثبت نام را در شبكه‌هاي اجتماعي منتشر كنيد. اگر ليست آدرس ايميل زيادي نداريد اما در شبكه‌هاي اجتماعي مخاطبان زيادي داريد، اين كار به شما كمك بزرگي خواهد كرد.
در صورتي كه تعدادي مخاطلب براي ايميل‌هايتان داريد و قصد افزايش مخاطبانتان را داريد، مي‌توانيد از اين راه‌ها استفاده كنيد:
– محتواي جديدي را اضافه كنيد يا تخفيف در نظر بگيريد. همچنين تعيين مسابقه‌اي همراه با جايزه نتيجه خوبي خواهد داشت. در نظر گرفتن جايزه براي برخي از مشتركين يا دادن كد تخفيف به اولين مشتركين نيز راه مناسبي است.
– ايميل‌هايتان را طوري طراحي كنيد كه خود كاربران هم منتشرشان كنند. وقتي ايميل‌هايي با ظاهر زيبا و محتواي مناسب طراحي كنيد، كاربران هم آن‌ها را منتشر مي‌كنند.
ليست ايميل
آيا مي‌توان ليست ايميل خريد؟
بله، شما مي‌توانيد يك ليست ايميل خريداري كنيد. اما به هيچ عنوان اين كار را پيشنهاد نمي‌كنيم. حتي بسياري از برنامه‌هاي واسطه مربوط به ايميل ماركتينگ، اجازه استفاده از ليست ايميل خريداري شده را نمي‌دهند.
ليست‌هاي خريداري شده، به هيچ عنوان تأثير مثبتي ايجاد نمي‌كنند. اگر ايميل‌ها را به چنين ليستي ارسال كنيد، بيشتر افراد ليست، ايميل شما را به عنوان هرزنامه خواهند دريافت خواهند كرد. برخي از فيلترهاي مشخص كردن هرزنامه، در صورتي كه شخصي آن ايميل را به عنوان هرزنامه علامت گذاري كند، براي افراد ديگر نيز آن را به عنوان هرزنامه دسته بندي مي‌كنند.
به طور كلي با رعايت اين سه قانون، احتمال قرار گرفتن در ليست هرزنامه را به كمترين مقدار ممكن مي‌رسانيد:
-از ليست‌هاي آماده ايميل استفاده نكنيد. اين ليست‌ها براي فروش يا كرايه ارائه مي‌شوند. چنين ليست‌هايي را به هيچ عنوان پيشنهاد نمي‌كنيم.
-از كاربران براي ارسال ايميل اجازه بگيريد. هر شخصي كه ايميل‌هاي شما را دريافت مي‌كند بايد از قبل مجوز انجام اين كار را به شما بدهد.
-بايد حتماً گزينه لغو اشتراك را در ايميل‌هاي ارسالي قرار دهيد. با انجام اين كار، اگر هم كاربري از دريافت ايميل‌هاي شما منصرف شود، به جاي علامت زدن به عنوان هرزنامه، از گزينه لغو اشتراك استفاده مي‌كند.

ايميل ماركتينگ يا شبكه‌هاي اجتماعي

مزيت اصلي ايميل به نسبت شبكه‌هاي اجتماعي، ديده شدن ايميل است. اينكه شما در شبكه‌هاي اجتماعي يك مطلب ارسال كنيد، لزوماً به معناي ديده شدن آن توسط كاربران نيست. اين احتمال وجود دارد كه مطلب ارسالي شما حتي در صفحه اول شبكه‌هاي اجتماعي كاربرانتان نمايش داده نشود. اما يك ايميل، تا وقتي كه خوانده نشود، يا پاك نشود، در اينباكس كاربر باقي خواهد ماند. يعني كاربر الزاماً ايميل ارسالي را خواهد ديد.
به صورت ايده‌آل، ايميل ماركتينگ و شبكه‌هاي اجتماعي يكديگر را كامل مي‌كنند. اضافه كردن گزينه «انتشار روي شبكه‌هاي اجتماعي» در ايميل‌هاي ارسالي، كار مناسبي براي افزايش مخاطب است. مي‌توانيد امكاني در نظر بگيريد كه كاربران هنگام انتشار محتواي شما، نظر شخصي خودشان را به آن اضافه كنند. اين كار باعث مي‌شود دوستان و آشنايان يك مشتري، نظر كسي كه به او اطمينان دارند را مشاهده كنند.
اگر ايميل ماركتينگ را درست انجام دهيد، درآمدتان را به صورت چشم‌گير افزايش خواهد داد. با ايميل ماركتينگ، كاربران بيشتر به وبسايت شما مراجعه مي‌كنند. اين نكات را براي بهبود اجراي ايميل ماركتينگ در نظر بگيريد.
پنج نكته براي اجراي بهتر ايميل ماركتينگ
نكته اول: ليست خودتان را بسازيد. با اين كه پيش از اين هم اشاره كرديم، ولي خريد ليست ايميل اشتباه بزرگي است. ارسال ايميل ناخواسته به مردم، شانس مشتري شدن آن‌ها را از بين مي‌برد. همچنين احتمال تشخيص داده شدن ايميل‌هاي شما به عنوان هرزنامه را افزايش مي‌دهد.
نكته دوم: به قوانين CAM-SPAM پايبند باشيد. قوانين اصلي از اين قرارند؛ عنوان فريبنده و غير واقعي تعيين نكنيد. گزينه لغو اشتراك را در نظر بگيريد. نام و آدرس خود را در انتهاي ايميل قرار دهيد.
نكته سوم: ايميل‌ها را فقط به قصد فروش كالا استفاده نكنيد. براي ايجاد ارتباط با مشتريان يا به اشتراك گذاشتن تجربياتتان از آن استفاده كنيد. نكات جالب را به مشتريان بگوييد. اطلاعات بيشتري از خودتان و شركتتان به مشتريان ارائه دهيد.
نكته چهارم: حواستان به ليست ايميل‌هايتان باشد! كساني كه در خبرنامه ايميلي شما عضو شده‌اند، به شما اعتماد كرده‌اند و حداقل ايميل و نام كامل خود را در اختيار شما قرار داده‌اند. فراموش نكنيد كه بايد اين اعتماد را با احترام پاسخ دهيد.
نكته پنجم: اگر ايميل‌هايي را به صورت خبرنامه منتشر مي‌كنيد، طبق برنامه پيش برويد. وقتي برنامه منظمي داشته باشيد و به آن پايبند باشيد، مشتري آن روز و ساعت را به ياد خواهد داشت و منتظر ايميل شما خواهد بود.
اگر قصد اجراي ايميل ماركتينگ براي كسب و كار خودتان را داريد، مي‌توانيد از دوره‌هاي آموزشي ايميل ماركتينگ فرانش استفاده كنيد.
قطعاً شما هم از بخش زيادي از ايميل‌هاي تبليغاتي كلافه شده‌ايد. اما آن دسته از ايميل‌ها كه براي شما مناسب و كاربردي بودند چه مشخصاتي داشتند؟
منبع : فرانش

نرفند ها و نكات بازاريابي در شبكه هاي اجتماعي

۹ بازديد

در اين مقاله از وبلاگ مديااد به بررسي يكي ديگر از روش هاي بازاريابي آنلاين يا ديجيتال ماركتينگ به نام بازاريابي شبكه هاي اجتماعي مي پردازيم و علاوه بر تعريف بازاريابي شبكه هاي اجتماعي، تكنيك هاي اين نوع بازاريابي، مزيت ها و معايب بازاريابي شبكه هاي اجتماعي را مورد بررسي قرار مي دهيم.

 

مفهوم بازاريابي شبكه هاي اجتماعي (SMM) چيست ؟

 

با توجه به گسترش فضاي شبكه هاي اجتماعي و استفاده روزافزون از پلتفرم هاي مختلف شبكه هاي اجتماعي، مانند لينكدين، فيسبوك، اينستاگرام، توييتر و …، شايد بارها اصطلاح بازاريابي شبكه هاي اجتماعي به گوشتان خورده باشد كه ما در اين مقاله اين عبارت را كامل تر برايتان توضيح مي دهيم. بازاريابي شبكه هاي اجتماعي به عنوان مثال بازاريابي در لينكدين  يك مدل از بازاريابي اينترنتي است كه در آن از شبكه هاي اجتماعي به عنوان ابزاري براي بازاريابي در فضاي وب استفاده مي شود، هدف از بازاريابي شبكه هاي اجتماعي توليد محتوايي است كه كاربر آن را در رسانه هاي اجتماعي به منظور كمك براي شناساندن برند كسب و كار شما، منتشر مي كند.از بزرگترين مزيت هاي اين نوع بازاريابي مي توان به اين اشاره كرد كه در اين نوع بازاريابي، كسب و كارها در زمان بسيار كوتاهي مي توانند به مشتريان جديدي دست پيدا كنند.

 

يكي از اصلي ترين قسمت هاي بازاريابي شبكه هاي اجتماعي، بهينه سازي شبكه هاي اجتماعي(SMO) است. مانند بهينه سازي موتورهاي جستجو(SEO)، بهينه سازي شبكه هاي اجتماعي يك استراتژي براي هدايت كردن كاربران جديد به سمت وب سايت ها است.كه اين كار به دو  روش انجام مي شود يا از طريق اضافه كردن لينك هاي شبكه هاي اجتماعي به محتوا مانند RSS و يا از طريق افزايش فعاليت در شبكه هاي اجتماعي مانند توليد پست هاي توييتري، آپديت كردن محتواي مقالات و …

 

با توجه به تعريف بازاريابي شبكه هاي اجتماعي، بهتر است به بررسي تكنيك هاي موثر در اين نوع بازاريابي بپردازيم:

 

بازاريابي شبكه هاي اجتماعي

 

بهترين تكنيك ها براي بازاريابي در شبكه هاي اجتماعي

 

براي داشتن كمپين موفقي در شبكه هاي اجتماعي علاوه بر داشتن يك استراتژي مناسب شبكه هاي اجتماعي، لازم است يك سري تكنيك هايي را در اين زمينه در نظر داشته باشيد كه در ادامه به معرفي ۶ تكنيك موثر در شبكه هاي اجتماعي پرداخته ايم:

 

۱-اهداف خود را بيان كنيد.

 

داشتن يك برنامه كامل و هدفمند از هدف موردنظرتان در استفاده از شبكه هاي اجتماعي بسيار لازم است. با اينكار تمام تلاش هاي شما براي يك بازاريابي موفق درست انجام مي شود و براساس سايت bloggingwizard اگر اهداف تان را بنويسيد، حدود ۳۰ درصد به موفقيت شما در كسب و كارتان اضافه خواهد شد.

 

۲-مخاطبين هدفتان را شناسايي كنيد

 

ارتباط داشتن با مشتريان يكي از اصلي ترين نيازهاي بازاريابي است كه براي اين منظور لازم است كه مشتريان خود را بشناسيد، با كمك روش هاي زير مي توانيد به مخاطبين هدفتان نزديك شويد و آنها را بشناسيد:

 

 موقعيت جغرافيايي مخاطبين را در نظر داشته باشيد.

در تالارهاي گفتگو با مخاطبين خود مكالمه داشته باشيد.

 

به كامنت هاي بلاگ ها پاسخ دهيد و در بلاگ هايي كه مخاطبين هدفتان به شما نزديك است كامنت بگذاريد.

 

تمام كامنت ها و سوالات را در شبكه هاي اجتماعي پاسخ دهيد.

 

از ابزارهاي آناليز شبكه هاي اجتماعي براي گرفتن بازخورد استفاده كنيد.

 

۳-از كارهايي كه رقيبانتان ميكند با خبر باشيد.

 

قبل از آنكه بخواهيد براي شبكه هاي اجتماعي توليد محتوا كنيد بهتر است بدانيد كه رقيبانتان مشغول چه كاري هستند. در نظر داشتن اينكه رقيبان شما كجا هستند اين ديد را به شما مي دهد كه بتوانيد استراتژي مناسب براي بازاريابي شبكه هاي اجتماعي تان داشته باشيد.ولي هدف در اينجا اين نيست كه ايده رقيبان تان را بدزديد و يا كپي كنيد بلكه از آنها در بهبود استراتژي تان كمك بگيريد.

 

۴-براي داشتن محتواي مناسب برنامه ريزي داشته باشيد.

 

بازاريابي شبكه هاي اجتماعي حول داشتن محتواي مناسب مي چرخد، به همين دليل شما بايد ايده ي عالي براي منتشر كردن مطالب بر اساس نياز كسب و كارتان را داشته باشيد. محتواي شما نبايد نه خيلي جنبه تبليغاتي داشته باشد و نه خيلي غير مرتبط با برند تان باشد چون در اين صورت تعداد كساني كه شما را آنفالو ميكنند بيشتر خواهد شد. با توجه به تكنيك هاي شبكه هاي اجتماعي  سال ۲۰۱۹، محتوايي ويديويي و محتوايي كه خود كاربران توليد مي كنند بسيار مورد توجه كاربران خواهد بود.

 

۵-در نظر داشتن زمان مناسب براي توليد پست ها

 

انتشار به موقع پست ها در شبكه هاي اجتماعي ميتواند حس اعتماد و احترام به كاربران دهد. پس بايد به اين آگاهي برسيد كه چه زماني براي انتشار پست در شبكه هاي اجتماعي  مناسب است كه بتوانيد با كاربران تعامل داشته باشيد.

 

۶-آناليز و تحليل كاربران

 

پس از ايجاد استراتژي مناسب بازاريابي در شبكه هاي اجتماعي، براي موفق شدن كمپين هايتان در شبكه هاي اجتماعي بهتر است از ابزارهاي تحليلي براي آناليز استراتژي تان استفاده كنيد كه راحت تر بتوانيد بازاريابي تان را بهبود دهيد.

 

مزيت بازاريابي شبكه هاي اجتماعي

 

مزيت هاي استفاده از بازاريابي شبكه هاي اجتماعي

 

مزيت هاي شبكه هاي اجتماعي ميتواند به روش هاي مختلفي تعريف شود آن هم به اين دليل است كه اهميت آن از زواياي مختلفي مورد بررسي قرار ميگيرد. در ادامه چندين مزيتي كه شما از بازاريابي شبكه هاي اجتماعي براي برندتان انتظار داريد را برايتان آورده ايم:

 

داشتن مخاطبين هدفمند

دسترسي مستقيم به مخاطبين

 

افزايش آگاهي از برند

 

هزينه پايين اجرا

 

افزايش فروش وسرنخ

 

ايجاد ارتباط با افراد مختلف

 

معايب بازاريابي شبكه هاي اجتماعي در ايران

 

با توجه به نداشتن محدوديت در استفاده از انواع كانال هاي شبكه اجتماعي در تمام دنيا، اين نوع بازاريابي بسيار رايجتر از قبل مورد توجه قرار گرفته است ولي در ايران به دليل داشتن محدوديت هايي در استفاده از بعضي كانال هاي شبكه هاي اجتماعي  مانند فيسبوك، توييتر، هنوز بازاريابي در شبكه هاي اجتماعي در ايران به درستي انجام نمي شود و شايد به همين دليل است كه كسب و كارها براي به دست آوردن درآمد از فضاي آنلاين به تبليغات آنلاين مانند تبليغات همسان، تبليغات بنري، تبليغات نمايشي و … روي مي آورند.

منبع : مديااد 

ديجيتال ماركتينگ (بازاريابي ديجيتال و آنلاين يا اينترنتي) چيست

۱۳ بازديد

ديجيتال ماركتينگ (بازاريابي ديجيتال و آنلاين يا اينترنتي) چيست و چرا اهميت دارد؟ با نفوذي كه اكنون اينترنت دارد، شايد باور كردن اين كه تعداد كاربران اينترنت هر روز بيشتر مي‌شود، دشوار باشد. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه در سه سال گذشته استفاده مرتب از اينترنت در ميان بزرگسالان پنج درصد رشد داشته است و اين موضوع رفتار خريد مشتريان را نيز با خود تغيير داده است. اين بدان معني است كه بازاريابي سنتي ديگر به اندازه‌ي گذشته كارآمد نخواهد بودماركتينگ همواره به اين مسئله مي‌پردازد كه چگونه در زمان و مكان مناسب با مخاطبان خود ارتباط برقرار كنيم. در دنياي امروز اين موضوع به اين معني است كه شما بايد در جايي كه مخاطبان زمان زيادي در آن صرف مي‌كنند (يعني اينترنت) به سراغ آن‌ها برويد. ديجيتال ماركتينگ به هر شكلي از بازاريابي اشاره دارد كه در فضاي اينترنت انجام مي‌شود.

 

بازاريابي ديجيتال

ديجيتال ماركتينگ يا بازاريابي ديجيتال چيست؟

اكنون مي‌خواهيم به اين سوال پاسخ دهيم كه امروز بازاريابي ديجيتال به چه شكلي تعريف مي‌شود؟ خدمات ديجيتال ماركتينگ شامل چه فعاليت هايي مي شود.  ديجيتال (ديجيتال ماركتينگ) شامل تمامي فعاليت‌هاي بازاريابي‌اي مي‌شود كه از دستگاه‌هاي الكترونيك و يا بستر اينترنت استفاده مي‌كنند. در اين سبك از بازاريابي، كسب‌وكارها از كانال‌هاي ديجيتال نظير موتورهاي جستجو، شبكه‌هاي اجتماعي، ايميل، وب‌سايت‌ها و اپليكيشن‌هاي ديگر براي برقراري ارتباط با مشتريان فعلي و آتي خود استفاده مي‌كنند.

 

بازاريابي درونگرا (اينباند ماركتينگ) نيز موضوعي است كه اين روزها توجه زيادي را به خود جلب كرده و به عنوان روشي كارآمد براي جذب، جلب تعامل و سرگرم كردن مشتريان در فضاي آنلاين شناخته مي‌شود. ولي با وجود جذابيت‌هاي ديجيتال ماركتينگ، سؤالات زيادي در مورد نحوه‌ي كاركرد روش‌هاي مربوط به آن وجود دارد. مديران بسياري درگير جزئيات انتقال بودجه‌ي بازاريابي خود از فضاي آفلاين به فضاي آنلاين هستند. وجود چنين دغدغه‌هايي سبب شد كه اين متن را براي پاسخ به سؤالات فعالان حوزه‌ي بازاريابي آماده كنيم. در ادامه به پاسخ سوالاتي مي‌پردازيم كه ذهن افراد زيادي را به خود درگير كرده‌اند.

 

بازارياباني كه در حوزه‌ي بازاريابي درونگرا فعاليت مي‌كنند ممكن است بگويند اين شكل بازاريابي و بازاريابي ديجيتال با تقريب خوبي يكسان هستند، بااين‌حال تفاوت‌هاي كوچكي ميان اين دو اصطلاح وجود دارد. در ادامه به بعضي از اين تفاوت‌هاي كوچك مي‌‎پردازيم.

نقش بازاريابي ديجيتال (ديجيتال ماركتينگ) براي شركت‌ها به چه صورت است؟

به طور كلي بازاريابي سنتي به صورت تبليغات چاپي، ارتباطات تلفني يا بازاريابي در فضاهاي فيزيكي تعريف مي‌شود. در نقطه‌ي مقابل بازاريابي ديجيتال به صورت اينترنتي و الكترونيك رخ مي‌دهد. اين پديده گزينه‌هاي زيادي را در اختيار شركت‌ها قرار مي‌دهد و به آن‌ها اجازه مي‌دهد از بسترهايي نظير ايميل، ويدئو، شبكه‌هاي اجتماعي يا فرصت‌هاي بازاريابي مبتني بر وب‌سايت‌ها و اپليكيشن‌هاي موبايلي استفاده كنند.

در جهان امروز، بازاريابي ديجيتال براي رقابت كسب‌وكارها و افزايش آگاهي از برند حياتي محسوب مي‌شود. اكنون به نظر مي‌رسد تمامي برندها از وب‌سايت استفاده مي‌كنند و اگر چنين كاري نكنند، حضور جدي در شبكه‌هاي اجتماعي دارند و يا با كمك استراتژي‌هاي تبليغات آنلاين در چنين فضاهايي حاضر مي‌شوند.

محتوا و ديجيتال ماركتينگ به شكلي گسترش يافته‌اند كه مشتريان براي ايجاد شناخت از برندها حتماً به سراغ فضاي ديجيتال مي‌روند. به عبارت ديگر، براي اين كه يك كسب‌وكار بتواند رقابتي باقي بماند، بايد بتواند دست كم بعضي از جنبه‌هاي بازاريابي ديجيتال را در خود ايجاد و از آن‌ها استفاده كند.

https://www.crunchbase.com/organization/ranginstore

به دليل تنوع روش‌ها و استراتژي‌هاي بازاريابي ديجيتال، ديجيتال ماركتينگ فضايي است كه اجازه خلاقيت زيادي به افراد مي‌دهد، همچنين به افراد اين امكان را مي‌دهد كه با يك بودجه‌ي مشخص، از روش‌هاي بازاريابي مختلفي براي كار خود استفاده كنند.

در ديجيتال ماركتينگ يا بازاريابي اينترنتي، مديران قادرند از ابزارهايي نظير داشبوردهاي تحليل براي نظارت بر موفقيت و نرخ بازگشت سرمايه‌ي كمپين تبليغاتي خود استفاده كنند، اين موضوع يكي از تفاوت‌هاي عمده‌اي است كه ديجيتال ماركتينگ با روش‌هاي سنتي تبليغات نظير بيلبورد يا تبليغات چاپي دارد. در ادامه با جزئيات بيشتري به صحبت در مورد روش‌هاي بازاريابي ديجيتال مي‌پردازيم.

انواع خدمات بازاريابي ديجيتال

مشاوره ديجيتال ماركتينگ

بهينه‌سازي براي موتورهاي جستجو يا سئو

بازاريابي محتوا

بازاريابي شبكه‌هاي اجتماعي

تبليغات ديجيتال

بازاريابي افيليت يا همكاري در فروش (Affiliate Marketing)

تبليغات همسان (Native)

اتوماسيون بازاريابي

بازاريابي ايميلي

مديريت روابط عمومي آنلاين

 

بازاريابي درونگرا

تكنيك ها بازاريابي در لينكدين

۷ بازديد

بازاريابي در لينكدين يا لينكدين ماركتينگ (LinkedIn Marketing) چگونه است؟ آيا شما به دنبال رونق كسب و كار خود، ايجاد ارتباط شغلي با شركاي احتمالي و يا ايجاد مشاركت استراتژيك با همكاران خود هستيد؟ شبكه اجتماعي لينكدين مي تواند برند شما را به بيش از ۶۰۰ ميليون متخصص در سراسر جهان معرفي كند. براي شروع آماده هستيد؟ استراتژي بازاريابي در لينكدين يكي از بهترين گزينه‌هاي پيش روي شماست. در اين مقاله نكات مهمي وجود دارد كه شما را راهنمايي مي‌كند كه چگونه از لينكدين براي بازاريابي، جذب مخاطبان و رشد كسب و كارتان استفاده كنيد. در اين مطلب به سه محور اصلي موفقيت بازاريابي در لينكدين اشاره خواهيم كرد و پتانسيل لينكدين را در اين زمينه بررسي مي‌كنيم. اكثر متخصصان در مشاوره ديجيتال ماركتينگ خود به ابزاري همچون لينكدين خيلي توجه ميكنند و سعي ميكنند در برنامه بازاريابي ديجيتالشان از آن استفاده كنند.

 

در واقع بازاريابي در لينكدين به اين معناست كه ما از اين شبكه اجتماعي استفاده كنيم كه بتوانيم هر چه بيشتر به اهداف تعريف شده در استراتژي‌هاي فروش خود نزديك‌تر شويم. بدون شك در دنياي امروز بازاريابي و تبليغات صرف به فروش مستقيم محدود نمي‌شود. ابتدا بايد با برقراري ارتباط، خلق ارزش و توليد محتوا بتوانيد رابطه خودتان را با مخاطبان شكل دهيد و سپس محصولات و خدمات‌تان را ارائه كنيد.

 

ضمن اينكه چون كسب و كارها و مديران ارشد در اين شبكه اجتماعي حاضر هستند، در نتيجه مي‌توانيد متوجه نيازها و درخواست‌هاي آنها شويد و متناسب با خواسته مشتريان محصولات و خدمات خود را عرضه كنيد. از سوي ديگر مي‌توانيد از فضاي خوب و رايگان اين سايت براي بازاريابي محتوايي استفاده كنيد تا مشتريان بيش از پيش با محصولات و خدمات شما آشنا شوند.

ناگفته نماند لينكدين مي‌تواند يكي از بهترين ابزارهاي موجود براي تحقيق و بررسي، اطلاع از جديدترين ترندهاي بازاريابي، بررسي دقيق رقبا و رصد فعاليت آنها، تحقيقات بازار، نيازسنجي، مديريت بحران و ارائه بهتر خدمات مشتريان باشد.

 

نكات مهم بازاريابي در لينكدين

لينكدين يكي از بهترين شبكه هاي اجتماعي در زمينه‌ي مشاغل و تخصص‌هاي حرفه‌اي است. اين شبكه اجتماعي در ايران چندان شناخته شده نيست. با اين حال افراد حرفه اي و صاحبان مشاغل زيادي در ايران هستند كه با پتانسيل‌هاي اين شبكه اجتماعي آشنا هستند. اما آنها نيز همچنان در استفاده‌ي حرفه اي از اين ابزار با چالش‌هاي زيادي مواجه هستند و نتوانسته اند به حد كافي بهره لازم را از لينكدين ببرند. دليل اين امر عدم آگاهي كامل در استفاده از لينكدين در بازريابي ديجيتالي است.

 

اگر بخواهيد براي‌ كسب‌وكار خود در لينكدين بازاريابي كنيد، بايد يك صفحه كمپاني براي آن بسازيد. در صفحه لينكدين كمپاني خود صرفاً به دنبال فروش محصولات خود نباشيد بلكه در آغاز، اولويت شما بايد به دست آوردن تعداد follower بيشتر باشد و اين كار تنها با توليد محتواي مفيد و جذاب براي مخاطبان ممكن است

 

در اينجا به نكات مهم در بازاريابي با لينكدين اشاره مي‌كنيم كه مي تواند در اين راستا كمك حال شما باشد.

 

 سه فاكتور مهم لينكدين ماركتينگ

تجربه نشان داده است كه به طور كلي براي موفقيت در بازايابي با شبكه اجتماعي لينكدين، سه عامل زير تاثير گذار خواهد بود و توجه به هر يك از آنها الزامي است:

 

داشتن استراتژي مناسب براي بازاريابي در لينكدين و ارزيابي آن

توليد محتواي مناسب در راستاي استراتژي بازاريابي تعيين شده

آگاهي از امكانات لينكدين و روش صحيح استفاده از آنها

در ادامه به هريك از اين سه عامل تعيين كننده خواهيم پرداخت.

 

بازاريابي در لينكدين

 استراتژي بازاريابي در لينكدين

طراحي يك استراتژي روشن در بازاريابي با لينكدين اولين گامي است كه شما بايد براي موفقيت برداريد. داشتن استراتژي بازاريابي يعني بدانيد دقيقا كجا هستيد و قصد داريد به كجا برسيد. در واقع استراتژي شما مثل نقشه راهي است كه شما را به مقصد رهنمون مي سازد. براي داشتن يك استراتژي مناسب بايد به سوالاتي مثل پرسش‌هاي زير پاسخ روشني بدهيد:

 

چه كساني مخاطبان هدف شما هستند و به طور كلي هدف شما از فعاليت در لينكدين چيست؟

صنايع مرتبط با حرفه‌ي شما چيست؟

در چه بازه زماني قرار است به چه ميزان پيشرفت برسيد؟

بودجه شما چقدر است و چقدر ميخواهيد براي بازاريابي در لينكدين هزينه كنيد؟

پلن شما براي تعاملات سازنده در لينكدين چيست؟                                                                                                                                  بازاريابي در لينكدين

 توليد محتواي مناسب براي بازاريابي در لينكدين

حال كه استراتژي شما مشخص شده است، بايد به توليد محتواي مناسب براي شبكه لينكدين خود بينديشيد. اما محتواي مناسب براي لينكدين ويژگي هايي دارد كه بايد با آن آشنا باشيد. محتواي پست‌هايي كه شما منتشر مي‌كنيد بسيار حائز اهميت است. لينكدين يك محيط حرفه اي است. محتواي شما بايد جدي و رسمي باشد. در اينجا خبري از پست هاي طنز و خانوادگي نيست. محتواي شما كاربران را وادار به تعامل با شما خواهد كرد. بنابراين براي توليد محتواي مناسب بايد به موارد زير دقت كنيد.

 

مخاطبان شما چه كساني هستند و چه نيازهايي دارند؟ محتواي شما بايد بر اساس نياز مخاطبانتان تنظيم شود.

از محتواي بصري بيشتر استفاده كنيد. محتوا در قالب عكس و فيلم تاثير بيشتري بر مخاطب ميگذارد.

محتواي مناسب براي لينكدين بايد متني رسمي و در عين حال لحني دوستانه داشته باشد.

موضوعي جدي و در عين حال جذاب و خلاقانه انتخاب كنيد. از موضاعاتي با محوريت طنز، سياست و مذهب پرهيز كنيد.

سعي كنيد از لينك هاي زيادي در متن محتواي خود استفاده نكنيد زيرا اين مورد ميتواند تاثير نامطلوبي بر ديدگاه مخاطبان داشته باشد.

از كلمات و عبارات كليدي مناسب استفاده كنيد.

به صفحه شركت خود يك بك لينك ايجاد كنيد. اين موضوع به جهت افزايش رتبه شما در نتايج موتورهاي جستجوگر ضروري است.

توليد محتواي بهينه شده را به طور منظم و در فواصل معيين منتشر كنيد.

هشتگ‌هاي ترند متناسب با صنعت خود را پيدا كنيد و در كنار محتواي خود از آنها استفاده كنيد.

 استفاده مناسب از امكانات لينكدين

لينكدين امكانات بسيار زياد و متنوعي در اختيار شما قرار ميدهد كه آگاهي از عملكرد آنها مي تواند تاثير بسيار زيادي در بازاريابي در لينكدين داشته باشد. براي دسترسي به برخي از امكانات لينكدين بايد پول پرداخت كنيد. در اين راستا مقاله لينكدين پرميوم را مطالعه بفرماييد. لينكدين در جهت كمك به بازاريابان ديجيتالي امكانات خاصي را در نظر گرفته است. مهم ترين ابزار و امكانات لينكدين در راستاي بازاريابي را ميتوان به صورت زير فهرست كرد:

 

اكانت تجاري

ابزار جمع آوري داده مثل Campaign Manager و Reporting UI

لينكدين پرميوم

محتواهاي تبليغاتي يا حمايت شده (Sponsored Content)

Analytics

InMail

 سخن آخر: بازاريابي ديجيتالي با لينكدين

استفاده مناسب از هر يك از ابزار و امكانات لينكدين نكات خاص خودش را دارد. همچنين نكات و ترفندهاي مختلفي وجود دارد كه شما را در مسير تبديل شدن به يك حرفه اي در لينكدين كمك مي كند. اما همه اين مسائل با هدف جذب مخاطب بيشتر صورت ميگيرد. ديجيتال ماركتنيگ به مفهومي اشاره دارد كه شامل طيف وسيعي از اقدامات در فضاي ديجيتالي است كه ما را در تعامل با مخاطبان بيشتري قرار ميدهد. مواردي مثل سئو، استراتژِي محتوا، شبكه سازي، ايميل ماركتينگ، بازاريابي موبايلي و … همگي در زير مجموعه‌ي ديجيتال ماركتينگ قرار دارند. لينكدين براي بازاريابي ديجيتالي در بسياري از اين موارد قابليت‌ها و امكانات مناسبي را در اختيار ما قرار داده است. در اين راستا شما در لينكدين مي‌توانيد:

 

يك پروفايل حرفه‌اي و كامل ايجاد كنيد و رزومه خود را در آن قرار بدهيد

با دوستان و افراد مرتبط با حرفه‌ي خود تعامل كنيد

مقالات و محتواي سئو شده را در صفحه خود منتشر كنيد كه اين مقالات در نتايج جستجو ديده ميشود

به سايت خود بكلينك بدهيد

يك كمپين تبليغاتي راه اندازي كنيد

به طور همزمان يك اكانت شخصي و تجاري داشته باشيد

بنابراين فعاليت در لينكدين مي تواند تقريبا نيمي از انتظارات و اهداف شما از بازاريابي ديجيتالي را يكجا برآورده كند. لينكدين هنوز در ايران، ابتداي راه است و در آينده چيزهاي زيادي از اين شبكه اجتماعي خواهيد شنيد.

بازاريابي دروتگرا چيست؟

۸ بازديد

 

بازاريابي ربايشي، درونگرا يا جاذبه‌اي به هر نوعي از انواع مختلف بازاريابي اطلاق مي‌شود كه به‌جاي تلاش در جهت جلب توجه مخاطب، به طور طبيعي (در هنگام نياز مخاطب) باعث جذب وي به سمت شما (و خريد) مي‌شود. به عبارت ديگر، در بازاريابي ربايشي به جاي اينكه شما به سمت مشتري برويد، اقدامات و سياست‌هايي را پياده مي‌كنيد كه نظر او به سمت شما جلب شود و خودش به سراغتان بيايد (نظر مشتري را به سمت خود جذب مي‌كنيد يا مي‌رُباييد).

 

از جمله رايج‌ترين نمونه‌هاي بازاريابي ربايشي مي‌توان به پست‌هاي وبلاگي، پادكست‌ها، خبرنامه‌هاي پرمحتواي ايميلي، پست در شبكه‌هاي اجتماعي و ويدئوهاي كاربردي و آموزنده اشاره كرد. در نقطه مقابل بازاريابي ربايشي يا درونگرا نوع ديگري از بازاريابي وجود دارد كه با عنوان «بازاريابي برونگرا» (outbound marketing) شناخته مي‌شود و از نمونه‌هاي رايج آن مي‌توان پيام‌هاي بازرگاني تلويزيوني، تماس‌هاي سرد و ايميل‌هاي تبليغاتي را نام برد. با توجه به اين نمونه‌ها بايد تفاوت بين بازاريابي درونگرا و برونگرا براي شما واضح‌تر شده باشد.

 

بازاريابي ربايشي معمولاً چيزي است كه مطلوب مصرف‌كننده بوده و چه بسا مصرف‌كننده به دنبال آن است؛ اما در ساير اقسام بازاريابي عمدتاً به تمايل يا اجازه مخاطب هدف توجه خاصي نمي‌شود. به همين دليل از بازاريابي ربايشي با عنوان permission marketing يا بازاريابي اجازه‌اي نيز ياد مي‌شود.

 

 

بازاريابي ربايشي از كجا پا به عرصه وجود گذاشت؟

احتمالاً علاوه بر سؤال «بازاريابي ربايشي چيست» كنجكاويد كه بدانيد اين نوع جديد از بازاريابي از چه زماني ابداع شده است. واقعيت اين است كه بازاريابي ربايشي چيز تازه‌اي نيست و سال‌هاي سال توسط شركت‌هاي مختلف مورد استفاده قرار مي‌گرفته است؛ اما از سال 2005 ميلادي رسماً با اين عنوان شناخته مي‌شود. در اين سال، مديرعامل يكي از شركت‌هاي معروف بازاريابي جهان از اين عبارت استفاده كرد و در سال 2009 نيز به كمك يكي از همكاران خود كتابي را با عنوان «بازاريابي ربايشي: با استفاده از گوگل، شبكه‌هاي اجتماعي و وبلاگ‌ها پيدا شويد» را منتشر نمود. اين كتاب و پست‌هاي سلسله وار وب‌سايت مزبور در رابطه با بازاريابي ربايشي در كنار اثربخشي فراوان آن به تدريج باعث افزايش معروفيت و محبوبيت اين نوع از بازاريابي شد.

بازاريابي در شبكه هاي اجتماعي چيست ؟

۸ بازديد

 

 

 

بازاريابي رسانه‌هاي اجتماعي يا SMM چيست؟

بازاريابي شبكه هاي اجتماعي  

 

SMM كه مخفف عبارت  Social Media Marketing كه به معناي بازاريابي رسانه‌هاي اجتماعي است، يكي ازخدمات ديجيتال ماركتينگ محسوب مي‌شود. در صورت بازاريابي مناسب در اين شبكه‌ها، مي‌توانيد حجم زيادي از مخاطبان را جذب كرده و به كسب‌وكار خود رونق ببخشيد. با توجه به فعاليت بخش زيادي از جامعه در پلتفرم‌هاي اجتماعي مانند تلگرام، اينستاگرام، توئيتر و … حضور و بازاريابي در رسانه هاي اجتماعي، تقريباً براي هر كسب‌وكاري مفيد واقع خواهد شد؛ اما بايد در نظر داشته باشيد كه SMM يك كانال فروش مستقيم نيست و تنها ابزاري است براي كمك به فروش بيشتر، در واقع فروش را مستقيماً انجام نمي‌دهد و نياز به زمان دارد؛ بنابراين، پيش از استفاده از اين روش بايد اهداف و نيازهاي خود را بررسي كرده و سپس تصميم بگيريد.

 

آيا به بازاريابي رسانه‌هاي اجتماعي يا SMM نياز است؟

هزينه ماركتينگ در رسانه‌هاي اجتماعي نسبت به ساير روش‌هاي ديجيتال ماركتينگ بالاتر است؛ درنتيجه در ابتدا بايد بررسي كنيد كه آيا واقعاً به SMM نياز داريد؟ با وجود حجم بالاي مخاطبان در شبكه‌هاي اجتماعي مختلف، تمامي كسب‌وكارها از بازاريابي در رسانه‌هاي اجتماعي بهره نمي‌برند، اما در كسب‌وكار خود موفق هستند. ابتدا بايد انتظار خود از SMM را براي كسب‌وكارتان مشخص كنيد و سپس از آن استفاده كنيد. به‌صورت كلي مي‌توان گفت كه كسب‌وكارهاي زير به استراتژي SMM نياز دارند:

 

محصولات مربوط به ورزش، سلامت و زيبايي

محصولات مربوط به كودكان

كالاهاي لوكس

فروشگاه‌هاي بزرگ آنلاين

و كساني كه قصد سرمايه‌گذاري زيادي در تبليغات دارند.

پيش‌نيازهاي اجراي SMM

پس از پي بردن به اين كه قطعاً به روش SMM نياز داريد، بايد از توانايي اجراي اين روش نيز اطمينان حاصل كنيد. براي اين موضوع، بايد به سه عامل وب‌سايت، بودجه و آناليتيكس توجه كنيد. منظور از آناليتيكس داشتن يك ابزار تحليلي براي رصد نتايج كمپين‌ها است و در ادامه منظور از دو مورد ديگر را توضيح داده‌ايم:

مديااد، به شما كمك مي‌كند تا كمپين‌هاي تبليغاتي كسب‌وكار خود را در معتبرترين وب‌سايت‌هاي ايراني اجرا كنيد و برند خود را در مقابل چشم مخاطبان هدفتان قرار دهيد.

بديهي است كه SMM از طريق هدايت كاربران به وب‌سايت، باعث بالارفتن ترافيك وب‌سايت مي‌شود و اين وب‌سايت بايد آمادگي پاسخ‌گويي به نيازهاي مخاطبان را داشته باشد و در واقع ترافيك را به خريدار تبديل كند. براي اين منظور، راه ارتباطي در وب‌سايت قرار داشته باشد، مشتريان به ‌راحتي خريد كنند، قيمت‌ها را چك كنند، سفارش دهند يا تماس بگيرند. در صورتي‌ كه چنين امكاناتي در وب‌سايت شما وجود ندارد، بايد پيش از هزينه كردن براي SMM، وب‌سايت خود را به ‌گونه‌اي كه براي خدمت‌رساني به مشتريان مناسب باشد، دوباره طراحي كنيد.

 

ميزان بودجه موردنياز براي حضور در شبكه‌هاي اجتماعي

پيش از اجراي SMM يا بازاريابي در رسانه‌هاي اجتماعي، بايد ميزان بودجه‌اي كه براي اين كار در نظر گرفته‌ايد را مشخص كنيد. به خاطر داشته باشيد كه حضور و فعاليت در شبكه‌هاي اجتماعي و ترك ناگهاني آن‌ها كاري غيرحرفه‌اي است و باعث خراب شدن اعتبار شما خواهد شد. مخاطبان در چند ماه نخست، تنها با رسانه‌هاي شما درگير مي‌شوند و نمي‌توان از همان ابتدا انتظار سود زياد داشت. سؤالي كه پيش مي‌آيد اين است كه چقدر هزينه كنيد تا SMM بازدهي خوبي براي شما داشته باشد؟ پاسخ به اين سؤال براي هر كسب‌وكاري متفاوت است، اما به‌طوركلي پيشنهاد مي‌شود كه 25 درصد از كل هزينه‌اي كه براي تبليغات و سئو در نظر گرفته‌ايد را براي SMM خرج كنيد.

 

7 مرحله حضور و بازاريابي

در ادامه، مراحل انجام SMM را توضيح داده‌ايم. چهار مرحله نخست در جهت حضور در شبكه‌هاي اجتماعي و سه مرحله آخر براي اجراي بازاريابي در اين شبكه‌ها مطرح شده است. بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه تمامي اين مراحل به يكديگر وابسته هستند. با اين ‌وجود، ممكن است بعضي كسب‌وكارها در شبكه‌هاي اجتماعي حضور نداشته باشند، اما قصد تبليغ در اين شبكه‌ها را داشته باشند.

 

به ‌عنوان ‌مثال، صاحب يك برند لباس ممكن است حساب كاربري اينستاگرام نداشته باشد، اما به دليل حجم بالاي كاربران اين پلتفرم اجتماعي، قصد تبليغ و نمايش كسب‌وكار خود در اينستاگرام را داشته باشد و از اين طريق كاربران اينستاگرام را به بازديد از وب‌سايت خود هدايت كند و ترافيك وب‌سايت خود را افزايش دهد. يا اينكه يك توسعه‌دهنده بازي، ممكن است به كانال تلگرامي براي كاربران خود نياز نداشته باشد، اما براي تبليغ بازي، جذب مخاطبان ايراني بيشتر و به دست آوردن نصب بيشتر از طريق تبليغ در تلگرام كه داراي محبوبيت زيادي نزد ايرانيان است، استفاده كند. مراحل حضور و ماركتينگ در شبكه‌هاي اجتماعي را مي‌توان به‌صورت خلاصه به شكل زير بيان كرد:

 

1- عضويت در شبكه‌هاي اجتماعي

با توجه به اهداف كسب‌وكارتان، پلتفرم مورد نظر خود را انتخاب و در آن عضو شده و يك حساب كاربري براي كسب‌وكارتان بازكنيد. قبل از برنامه‌ريزي و اجراي استراتژي، ابتدا به نكات زير توجه كنيد:

 

هدف از حضور در شبكه‌هاي اجتماعي چيست؟

براي عضويت در شبكه‌هاي اجتماعي، چه چيزهايي نياز است؟

آيا شبكه‌هاي اجتماعي شما از لحاظ محتوا، عكس، طراحي، URL و … بهينه شده است؟

كدام شبكه در حال حاضر براي شما مفيدتر است؟

پروفايل شما در مقايسه با پروفايل رقبا چگونه است؟

2- مشخص كردن مشتري ايده‌آل

مخاطبان هدف 

 

 

در اين مورد هرچه مشتري نهايي را دقيق‌تر توصيف كنيد، بهتر خواهد بود. به ‌عنوان ‌مثال، اگر مخاطبان هدف شما والدين ساكن تهران باشد، هدفمندي خوبي است، اما اگر بتوانيد جزئيات بيشتري مانند سن و سطح درآمد را نيز به‌عنوان معيارهاي انتخاب خود قرار دهيد، به كسب‌وكار شما كمك شاياني خواهد كرد. در صورت انتخاب مخاطبين هدف اشتباه، ماركتينگ با شكست مواجه خواهد شد. براي يك انتخاب صحيح و مناسب ابتدا معيارهاي زير را در مورد افراد بررسي كنيد:

 

سن

محل سكونت

عنوان شغلي

درآمد

بيشترين شبكه‌هاي اجتماعي مورداستفاده

3- مشخص كردن موقعيت در شبكه اجتماعي

 پس از ايجاد حساب كاربري در شبكه‌هاي اجتماعي، بايد موقعيت حضور خود در اين شبكه‌ها را به‌گونه‌اي تثبيت كنيد كه نشان‌دهنده قصدتان از اين حضور و منعكس‌كننده برند شما باشد. براي اين كار، مشتريان ايده آل خود را نيز در نظر بگيريد. در صورت مشخص نكردن هدف حضور در شبكه‌هاي اجتماعي و انتشار پست‌هاي عمومي به‌صورت رندوم و بي‌هدف، اين استراتژي با شكست مواجه خواهد شد؛ زيرا مردم هميشه افراد متخصص در يك حوزه را دنبال مي‌كنند نه افرادي كه به‌صورت عمومي فعاليت مي‌كنند.

 

 آناليتيكس بازاريابي شبكه هاي اجتماعي

 

واژه نامه ديجيتال ماركتينگ  (از A تا Z) را در كالج تپسل بخوانيد.

 

 

 

4- ايجاد و تنظيم محتواي درگير كننده 

 

متأسفانه، بسياري از كسب‌وكارها مستقيماً و بدون انجام مراحل قبل، اقدام به اجراي اين مرحله مي‌كنند. با در دست داشتن اطلاعاتي نظير مشتريان ايده‌آل و هدف از حضور براي اين مشتريان، ايجاد محتواي مربوطه آسان به نظر مي‌آيد. در مقاله ديگر ما با عنوان ترفندهاي بهينه سازي محتوا براي كمك به افزايش عملكرد سئو اطلاعات بسيار كاربردي را بدست آوريد.

 

انواع محتوا در شبكه هاي اجتماعي

تصوير

ويدئو

پست‌هاي وبلاگ

اخبار شركت

اينفوگرافيك

كتاب‌ها يا eBook

مصاحبه‌ها

محتوا اشكال مختلفي دارد، اما شما بايد از محتوايي استفاده كنيد كه هم ‌راستا با اهداف مشخص ‌شده براي مشتريان ايده‌آل و مهارت‌هاي شما باشد. در نظر گرفتن محتواي باكيفيت، جذاب و مرتبط بايد در اولويت قرار گيرد. به ‌منظور مشخص شدن زمان، فركانس و موضوعات پست كردن هر محتوا، پيشنهاد مي‌شود كه يك تقويم محتوا ايجاد كرده و طبق آن عمل كنيد. همواره كيفيت محتوا را نسبت به كميت آن در اولويت قرار دهيد.

 

5- تعيين شاخص‌هاي كليدي موفقيت (KPI)

 به ‌منظور پي بردن به ميزان موفقيت حضور خود، نياز به تعريف و اندازه‌گيري فاكتورهايي است. علاوه بر ميزان موفقيت استراتژي، بايد تأثيرگذاري زمان و پول صرف شده براي اين استراتژي را نيز اندازه گرفت. برخي از شاخص‌هايي كه بايد اندازه‌گيري شوند شامل موارد زير است:

 

نرخ تبديل

زمان صرف شده در صفحات وب‌سايت

(mention)، ذكر كردن نام برند

تعداد كل اشتراك‌گذاري

تعداد بازديد

6- سرمايه‌گذاري روي ابزار مديريت شبكه‌هاي اجتماعي

اغلب بازاريابان به ‌منظور افزايش سود خود، از ابزارهايي براي مديريت شبكه هاي اجتماعي استفاده مي‌كنند. استفاده از اين ابزارها باعث تسهيل استفاده از اين شبكه‌ها مي‌شود. يكي از مزاياي اين ابزارها، امكان زمان‌بندي انتشار پست‌ها است. براي عملكرد مناسب، ابزار مديريت خود را با تقويم محتوايي كه در مرحله قبل ايجاد كرده‌ايد، هماهنگ كنيد.

 

7- دنبال كردن، آناليز، بهينه‌سازي 

 

مي‌توان گفت كه اين مرحله، مهم‌ترين نقش در موفقيت كسب‌وكارها در رسانه‌هاي اجتماعي را دارد. با اين ‌وجود، بسياري از بازاريابان از آزمون ‌و خطا استفاده مي‌كنند كه ممكن است همواره نتيجه دقيقي را از اين كار به دست نياورند؛ اما دنبال كردن (track) نتايج، تجزيه‌وتحليل داده‌هاي به ‌دست ‌آمده و ايجاد تغييرات براي بهينه‌سازي نتايج بهترين راه‌حل ممكن است.

در نظر داشته باشيد، بازاريابي در رسانه‌هاي اجتماعي، كار ثابتي نيست و همواره در حال تغيير است و شما نيز بايد خود را با اين تغييرات همگام سازيد؛ بنابراين، يك استراتژي ايجاد كرده و با گذر زمان و به دست آوردن اطلاعات بيشتر در مورد كسب‌وكار و مخاطبين خود، به ‌صورت مداوم آن را بهينه سازيد تا بهترين نتيجه را به دست آوريد.

 

 

 

روش‌هاي اجراي بازاريابي در هر رسانه اجتماعي

براي اجراي SMM، ابتدا بايد پلتفرم مورد نظر خود را بر اساس اهداف كسب‌وكارتان، اهداف بازاريابي در رسانه هاي اجتماعي، ميزان بودجه و مشتريان هدف خود انتخاب كنيد. در نتيجه، پيش از انتخاب پلتفرم مناسب، بايد تحقيقاتي را انجام دهيد. به ‌عنوان ‌مثال، بايد بدانيد كه مخاطبان هدف شما اغلب در كدام ‌يك از پلتفرم‌ها فعاليت دارند. تعدادي از پلتفرم‌هاي مورد استفاده كسب‌وكارهاي ايراني و روش‌هاي استفاده از آن‌ها براي تبليغات را در زير توضيح مي‌دهيم:

 

يكي از پركاربردترين و محبوب‌ترين رسانه‌هاي مورداستفاده ايرانيان براي چت كردن و اشتراك انواع محتوا مانند متن، عكس، ويدئو، gif و … است. علاوه بر اين كاربردها، از اين پلتفرم مي‌توان براي بازاريابي، فروش محصول و كسب درآمد استفاده كرد. طبق آخرين اخبار منتشرشده، ميزان درآمد كانال‌هاي تلگرامي پرمخاطب تنها از طريق تبليغات ماهانه 30 ميليون تومان است. روزانه بيش از 10 ميليارد پيام در تلگرام ردوبدل مي‌شود. امكانات وسيعي كه تلگرام در اختيار كاربران قرار مي‌دهد، موجب محبوبيت اين اپليكيشن و افزايش روزبه‌روز كاربران ايراني آن مي‌شود. با توجه به آمار بالاي 30 ميليون كاربر ايراني در تلگرام، بهترين فرصت براي صاحبان كسب‌وكار و بازاريابان ايراني فراهم‌شده تا در سريع‌ترين و ساده‌ترين روش به مخاطب هدف خود دست يابند و به كسب درآمد بپردازند.

 

همه اين آمار و ارقام، نشان‌دهنده اهميت بالاي تلگرام براي ماركتينگ است. به دليل حضور اقشار و سنين مختلف كاربران در تلگرام، انجام تبليغات در اين پلتفرم‌براي هر نوع كسب‌وكاري سودآور خواهد بود. براي يك ماركتينگ موفق در تلگرام، بازاريابي محتوايي بسيار مهم است. روش‌هايي كه براي بازاريابي تلگرامي مورداستفاده قرار مي‌گيرد شامل موارد زير مي‌شود:

 

ايجاد كانال تلگرامي

كانال‌هاي تلگرامي محل بسيار مناسبي براي تبليغ محصولات و خدمات شما است. كانال‌ها از لحاظ تعداد عضو هيچ‌گونه محدوديتي ندارند. امكان قرار دادن چندين ادمين براي يك كانال وجود دارد كه باعث افزايش سرعت مي‌شود. همچنين، تلگرام توانايي شمارش تعداد بازديد هر پستي كه منتشر مي‌كنيد را فراهم مي‌كند و از اين طريق مي‌توانيد تعداد بازديد پست‌هاي خود را متوجه شويد كه در تجزيه‌وتحليل نتايج بسيار كمك مي‌كند.

 

تبليغات در كانال‌هاي پرمخاطب

ايجاد يك بنر با محتواي مناسب و پخش آن در گروه‌ها و كانال‌هاي پرمخاطب يكي از راه‌هاي جذب مخاطب است. شعار تبليغاتي و مطالب موجود بنر بايد كوتاه، جذاب و نشان‌دهنده كسب‌وكار شما باشد. اين بنر بايد در بردارنده دكمه CTA باشد. اين دكمه مي‌تواند لينك كانال تلگرام، آدرس وب‌سايت، آدرس اينستاگرام يا هر چيز ديگري باشد. معمولاً در صورتي ‌كه تعداد اعضاي يك كانال، بالاي 20 هزار نفر باشد، تبليغات در آن‌ها بازخورد خوبي خواهد داشت. البته همواره تمركز روي قشر مخاطب يك كانال مهم‌تر از تعداد اعضاي آن است. اگر محصول شما يك وسيله آشپزي است، تبليغ آن در يك كانال پرمخاطب اخبار بازي منطقي نيست، اما اگر كانالي با تعداد اعضاي كمتر در زمينهٔ معرفي دستور غذا فعاليت دارد، تبليغ در آن مي‌تواند بيشتر به اهداف SMM شما كمك كند.

 

تبليغات در كانال‌هاي معرفي

برخي كانال‌هاي تلگرام مخصوص معرفي هستند و اغلب مردم براي پيدا كردن كانال‌هاي مورد نظرشان عضو اين كانال‌هاي معرفي مي‌شوند. اين روش در ابتداي فعاليت كانال تلگرامي، راه‌حل خوبي براي معرفي خود به ديگران است. اين كانال‌ها براي نمايش پست تبليغات به مدت طولاني به ‌عنوان آخرين پست، پول زيادي دريافت مي‌كنند.

 

تبادل لينك

براي افزايش تعداد عضو كانال تلگرام خود مي‌توانيد با ادمين‌هاي كانال‌هاي ديگر قرارداد ببنديد كه بنر تبليغات يكديگر را براي مدت مشخصي در كانال خود قرار دهيد. بهتر است كانال‌هاي انتخابي براي اين كار، مرتبط با كسب‌وكار شما باشد. به ‌عنوان ‌مثال، گذاشتن بنر تبليغات آشپزي در كانال فروش قطعات خودرو عاقلانه نيست.

 

تبليغات در وب‌سايت

اگر وب‌سايت فعالي داريد كه تعداد بازديدكنندگان آن زياد است، در قسمت معرفي وب‌سايت، حتماً آدرس كانال تلگرام خود را قرار داده و با ارائه اطلاعات جديد كاربر، او را به عضويت در كانال تشويق كنيد. اگر در مرحله‌اي هستيد كه هدف SMM شما افزايش تعداد اعضاي كانال تلگرام است، اين روش بسيار مناسب خواهد بود.

 

ايميل ماركتينگ

در صورتي ‌كه از ايميل ماركتينگ در كسب‌وكارتان استفاده مي‌كنيد، حتماً آدرس تلگرام خود را به مشتركين فهرست خود معرفي كنيد. در مورد ارتباط ايميل ماركتينگ و SMM به اين جلسه از بلوك ايميل ماركتينگ كالج مراجعه كنيد.

 

تبليغات در صفحات اجتماعي ديگر

اگر كسب‌وكارتان داراي صفحات اجتماعي ديگري مانند اينستاگرام، توئيتر، فيس‌بوك و … است كه مخاطبان زيادي دارند، با قرار دادن آدرس تلگرامي خود، همان مخاطبان را به كانال خود دعوت كنيد و مطالب متفاوتي نسبت به بقيه صفحات اجتماعي را در كانال خود ارائه دهيد. با توجه به محبوبيت اينستاگرام در بين ايرانيان، حتماً آدرس كانال تلگرام خود در قسمت معرفي (Bio) قرار دهيد.

 

آدرس كانال در تمام پست‌ها

با توجه به اينكه مطالب و عكس‌هاي كانال شما ممكن است توسط افراد زيادي به اشتراك گذاشته شوند، بايد آدرس تلگرام خود را در تمامي پست‌ها قرار دهيد. از اين طريق افراد زيادي با كانال شما آشنا خواهند شد.

 

 

 

طبق نظرسنجي سالانه كالج، در سال 96 تلگرام پركاربردترين و كم‌بازده‌ترين ابزار جذب كاربرجديد براي اپليكيشن‌ها بوده است. نتايج اين نظرسنجي توسعه دهندگان ايراني در سال 96  را ببينيد.

 

 

اينستاگرام با داشتن بيش از 200 ميليون كاربر فعال به ‌طور روزانه و بيش از 700 ميليون كاربر فعال به‌صورت ماهانه، يكي از محبوب‌ترين شبكه‌هاي اجتماعي محسوب مي‌شود. هيچ‌كس دوست ندارد كه در شبكه‌هاي اجتماعي با تبليغات مواجه شود. اين تبليغات بايد به شيوه‌اي غيرمستقيم به دست مخاطبين برسد. در صورت استفاده مناسب از امكانات موجود، اينستاگرام مي‌تواند بستر مناسبي را براي نمايش محصولات و تبليغات به مخاطبين هدف را با شرايط مذكور فراهم كند. ساخت تبليغات باكيفيت و استفاده از تكنيك‌هاي فروش، به ‌راحتي شما را قادر مي‌سازد محصولات خود را از طريق اينستاگرام به فروش برسانيد. روش‌هاي تبليغات در اينستاگرام شامل موارد زير است:

 

1: امكانات رايگان اينستاگرام

پروفايل اينستاگرام

پس از ايجاد حساب كاربري در اينستاگرام، در قسمت بيوگرافي پروفايل، آدرس وب‌سايت و آدرس ايميل كاري و موقعيت جغرافيايي خود را قرار دهيد تا مخاطبان به‌راحتي بتوانند به وب‌سايت شما نيز دسترسي داشته باشند. از تصاوير و نوشته‌هاي مناسب براي پروفايل خود استفاده كنيد به‌گونه‌اي كه به ‌راحتي توسط كاربران قابل شناسايي باشد. توضيحات مناسبي را در قسمت پروفايل خود ارائه دهيد كه به‌صورت واضح نشان‌دهنده كسب‌وكار شما باشد. همچنين، اينستاگرام، امكان قرار دادن contact براي اكانت‌هاي تجاري را اضافه كرده است كه از آن طريق، مخاطبان به‌صورت مستقيم با شما در ارتباط خواهند بود. از ديگر قابليت‌هاي پروفايل تجاري مي‌توان به گزارش‌هاي آماري كه توسط خود اينستاگرام ارائه مي‌شود، اشاره كرد. در اين گزارش‌ها تعداد مشاهده شدن پست‌ها، تعداد لايك‌ها، ميزان فعاليت مخاطبان در ساعات مختلف روز و روزهاي مختلف هفته، دموگرافي مخاطبان و … قابل مشاهده هستند.

 

پست هاي اينستاگرامي

تصاوير و ويدئوهاي جذابي را در صفحه خود قرار دهيد و از اين طريق كاربران را جذب كنيد. همان ‌طور كه مي‌دانيد ارزش يك عكس به‌اندازه هزار كلمه است. قدرت تصاوير در خريدهاي اينترنتي بسيار زياد است، بنابراين از ايده‌هاي خلاقانه و تبليغات غيرمستقيم براي معرفي محصولات خود استفاده كنيد. به سايز و حجم تصاوير خود نيز توجه كنيد. از فيلترها و ويرايش‌هاي مناسب استفاده كنيد. با وجود اين كه تصاوير نقش مهمي در جلب نظر كاربران دارند، توضيحات تصاوير نيز بايد بتوانند كاربران را تشويق كنند. توجه داشته باشيد كه نوشته‌ها نبايد طولاني باشند. براي توضيحات طولاني از وبلاگ يا فيس‌بوك استفاده كنيد.

 

پاسخ‌گويي در كامنت هاي اينستاگرامي

زماني كه كاربران براي پست‌شما كامنت مي‌گذارند، توقع دارند كه پاسخ آن‌ها را در سريع‌ترين زمان ممكن بدهيد. پاسخ‌گويي مناسب باعث ايجاد اعتماد و رضايت مشتريان مي‌شود و روابط بهتري بين شما و مشتريان برقرار خواهد كرد.

 

استوري اينستاگرامي

از قابليت‌هاي مختلف اينستاگرام مانند استوري،لايو و فيلترها و … نيز استفاده كنيد. به ‌عنوان ‌مثال، يك روز از كسب‌وكار خود را در قالب عكس يا ويدئوهاي 15 ثانيه‌اي در Story قرار دهيد، يا طريقه استفاده از محصولات خود را به نمايش بگذاريد. اين كار باعث آشنايي بيشتر مخاطبان با كسب‌وكار شما مي‌شود. با توجه به اينكه اينستاگرام از الگوريتم‌هاي خاصي براي نمايش پست‌ها به مخاطبان استفاده مي‌كند و ممكن است بسياري از آن‌ها پست‌هاي شما را در اوايل صفحه خود تماشا نكنند، Story بستر قدرتمندتري براي ارتباط روزانه با مخاطبان است.

 

هشتگ هاي اينستاگرامي

براي افزايش تعداد فالوئرهاي خود در اينستاگرام ، از #هشتگ‌ها استفاده كنيد. بسياري از افراد براي پيدا كردن عكس مورد نظر خود، از هشتگ‌هاي اينستاگرام استفاده مي‌كنند؛ بنابراين بايد هشتگ‌هايي كه براي جست‌وجو بيشتر مورداستفاده قرار مي‌گيرند را در پست‌هاي خود قرار دهيد. در صورتي‌ كه حس مي‌كنيد هشتگ‌هايي كه در كپشن مي‌نويسيد باعث طولاني شدن كپشن مي‌شود، مي‌توانيد هشتگ‌ها را در كامنت‌ها بنويسيد.

 

مسابقات اينستاگرامي

بودجه‌اي را براي برگزاري مسابقه اينستاگرامي اختصاص دهيد. به‌عنوان ‌مثال، از مخاطبين خود بخواهيد زير يك پست به‌خصوص، 3 نفر از دوستانشان را تگ كنند و از بين افرادي كه اين كار را كرده‌اند، قرعه‌كشي كنيد. از اين طريق علاوه برجذب مخاطبين جديد، مشتريان قبلي خود را نيز به فعاليت وادار مي‌كنيد. همچنين، از پيشنهادهاي ويژه مانند تخفيف‌ها براي تشويق مشتريان به خريد، استفاده كنيد.

 

2: اسپانسرينگ اينستاگرام يا Sponsored Ads

 امكان قرار دادن لينك عكس محصولات به صفحه وب‌سايت، ويژگي جديدي است كه اينستاگرام در آپديت‌هاي جديدش منتشر كرده است و به تبليغ‌دهندگان امكان خريد اين امكان را مي‌دهد. تعداد محدودي از برندها از اين ويژگي بهره مي‌برند. اگر براي اجراي كمپين تبليغاتي در اينستاگرام به كمك نياز داريد، تپسل باتجربه اجراي كمپين‌هاي تبليغاتي براي برندهاي بزرگي مثل ايرانسل، مي‌تواند به شما در اين امر ياري دهد. كافي است با تپسل تماس بگيريد و نياز SMM خود را مطرح كنيد تا از مشاوره كارشناسان آن استفاده كنيد.

 

3: استفاده از اينفلوئنسرها

SMM

افرادي كه در اينستاگرام داراي دنبال‌كنندگان (فالوئرها) زيادي هستند، اينفلوئنسر ناميده مي‌شوند. نكته قابل‌توجه اين است كه تبليغات انجام‌شده توسط اين افراد بيشتر مورد توجه مردم قرار مي‌گيرد و مانند ساير روش‌هاي تبليغات آزاردهنده نيستند. اين پست‌ها اغلب به شيوه‌اي خلاقانه و گاهي با زباني طنزگونه انتشار مي‌يابند. روش انجام آن به اين صورت است كه با پرداخت پول به اين افراد، آن‌ها يك پست تبليغاتي از كسب‌وكار شما در اينستاگرام خود قرار مي‌دهند و آدرس اينستاگرام شما را در نوشته خود ذكر مي‌كنند (mention) يا در عكس تگ مي‌كنند. البته روش‌هاي استفاده از اين راهكار پرمخاطب امروز در بازار ايران، به اين توضيح كوتاه محدود نمي‌شود.

 6 راه استفاده ازاينفلوئنسر هاي در شبكه هاي اجتماعي

 

 

علت اصلي استفاده از توئيتر، توانايي آن براي انتشار گسترده و سريع پست‌ها است. هرچه كاربران بيشتري پست‌هاي شما را به اشتراك بگذارند و محتواي شما را Retweet كنند، دنبال‌كنندگان (فالوئرها) بيشتري به دست خواهيد آورد. يكي از راه‌هاي افزايش فالوئرها، پيشنهادهاي ويژه و ارائه تخفيف در ازاي Retweet كردن است. هشتگ‌ها نقش بسيار مهمي را در ديده شدن پست‌ها ايفا مي‌كنند، بنابراين سعي كنيد از هشتگ‌هاي مناسب و به ‌روز براي پست‌هاي خود استفاده كنيد.

 

تقريباً همه افراد و شركت‌ها بايد از اين پلتفرم براي آغاز كسب‌وكار، جذب و ارتباط با مشتري استفاده كنند. مرتبط بودن، شخصي‌سازي و كوتاه بودن، نكاتي است كه براي انتشار پست‌ها بايد در نظر بگيريد. فركانس انتشار مي‌تواند چندين پست در روز باشد. استفاده از Buffer در مديريت اين پلتفرم به شما كمك مي‌كند. (در ادامه اين جلسه به معرفي اين ابزار خواهيم پرداخت.) توئيتر هم مانند اينستاگرام، امكان ارائه آمار و ارقام مهم در مورد هر پست را به شما مي‌دهد، كافي است در قسمت تنظيمات اكانت خود، استفاده از آناليتيكس را فعال كنيد.

 

 

 

شبكه اجتماعي لينكدين

بازاريابي در لينكدين

 

در صورتي ‌كه كسب‌وكار شما درزمينهٔ B2B فعال است، اين پلتفرم براي شما بسيار مفيد خواهد بود. ساده‌ترين راه براي ارتباط با متخصصان هر صنعتي، لينكدين است. اين پلتفرم به شما اجازه هدفمند كردن تبليغات بر اساس عنوان شغلي، نوع صنعت و … را مي‌دهد. تبليغات در لينكدين در دو دسته اصلي قابل اجرا است. مي‌توانيد از تبليغات بنري استفاده كنيد و يا مانند اينستاگرام، تبليغات را به‌عنوان يك پست محتوايي در Feed كاربر به نمايش بگذاريد. اگرچه قيمت تبليغات در اين شبكه براي كسب‌وكارهاي ايراني كمي بالاست (شروع قيمت از 2 دلار است) ولي هدفمندي دقيق اين پلتفرم براي انتخاب مخاطب، براي هر كسب‌وكار B2B وسوسه‌انگيز است.

 

 پيشنهاد ميكنيم پست لينكدين ماركتينگ در كالج تپسل را مطالعه كنيد

به اين موضوع توجه داشته باشيد كه لينكدين جايي براي فروش محصولات به‌صورت مستقيم نيست، بلكه محل مناسبي براي معرفي و تبليغات محتوايي است. به‌عنوان‌مثال، اگر كار شما فروش محصولات آرايشي بهداشتي است، در لينكدين به ‌جاي قرار دادن عكس محصولات و شماره تماستان، بهتر است به معرفي و مقايسه كيفيت و قيمت محصولات بپردازيد. در لينكدين بايد خود را از سمت بازارياب خارج كرده و خود را در جايگاه يك متخصص يا كارشناس قرار دهيد.

 

كسب‌وكارها، كارمندان و جويندگان كار بايد از اين پلتفرم براي انتشار پست‌هايي مانند آگهي‌هاي شغلي، توصيفات شركت و جستجوي كار استفاده كنند. در مورد فركانس انتشار پست در LinkedIn به طور تقريبي 2 تا 4 مرتبه در هفته مطلوب است. لينكدين هم مانند اينستاگرام و توئيتر، آماري از هر پست به شما ارائه خواهد كرد. دقت ارائه آمار در اين پلتفرم نسبت به دو پلتفرم ديگر بيشتر است و اطلاعات دموگرافي آن در مورد مخاطباني كه با هر پست تعامل داشته‌اند، بينش دقيقي براي مديريت حضور و SMM به شما خواهد داد.

 

 

 

فيس‌بوك، بزرگترين پلتفرم اجتماعي دنيا

بازاريابي در فيسبوك

 

 

فيس‌بوك با داشتن حدود 1.59 ميليارد كاربر، بزرگ‌ترين پلتفرم اجتماعي است. اين رسانه، محيط بسيار مناسبي براي ارتباط با مشتريان بالقوه در سراسر جهان و در نتيجه، ارتقاي كسب‌وكار شما خواهد بود. همچنين، استفاده و مديريت اين پلتفرم بسيار ساده است. انواع تبليغاتي كه مورد نياز هر كسب‌وكاري است در فيس‌بوك انجام مي‌شود. اين پلتفرم براي همه اقشار و سنين مردم با هر عنواني قابل استفاده است و ازنظر محتوايي بسيار متنوع است. فركانس مناسب انتشار پست در فيس‌بوك، يك يا دو بار در روز است.

 

 

 

مزاياي بازاريابي در رسانه‌هاي اجتماعي

اگر در تلاش براي ارتقاي كسب‌وكارتان هستيد، رسانه‌هاي اجتماعي كمك بزرگي به شما خواهند كرد. استفاده از اين روش مزاياي بسياري دارد كه تعدادي از آن‌ها در ادامه آورده شده است:

 

1- مخاطبان زياد

يكي از مزاياي اصلي SMM، دسترسي به حجم مخاطبان زياد است. ماركتينگ به روش سنتي، مانند تبليغات تلويزيوني تنها مختص به تماشاچيان ثابت تلويزيون است، درصورتي‌كه SMM توانايي دستيابي به حجم نامحدود و گسترده‌اي از مخاطبان در سراسر جهان را دارد. مهم‌ترين دليل استفاده 92 درصد بازاريابان از روش ماركتينگ در رسانه هاي اجتماعي براي ارتقا برند و كسب‌وكارشان، حجم زياد مخاطبان اين روش است. فيس‌بوك به ‌تنهايي 1.59 ميليارد كاربر دارد. علاوه بر فيس‌بوك، توئيتر در هرماه 313 ميليون كاربر فعال دارد و اينستاگرام نيز داراي 200 ميليون كاربر روزانه است. ايجاد حساب كاربري در حداقل دو پلتفرم محبوب باعث ديده شدن كسب‌وكارتان توسط ميليون‌ها نفر خواهد شد.

 

در حال حاضر، 89 درصد از كاربران اينترنت كه 18 تا 29 ساله هستند، در شبكه‌هاي اجتماعي فعاليت مي‌كنند. درنتيجه در صورت هدف قرار دادن محصولات و خدمات خود براي اين محدوده سني، نتيجه بسيار خوبي از ماركتينگ خواهيد گرفت. همچنين، اين گستردگي فراتر از مخاطبان هدف شما مي‌رود، زيرا دوستان و آشنايان مخاطبان نيز مي‌توانند از طريق شبكه‌هاي اجتماعي به كسب‌و‌كار شما كمك كنند.

 

2- ارتباط بهتر با مشتريان

يكي از مشكلات كسب‌وكارها براي استفاده از روش‌هاي ماركتينگ سنتي، برقراري و حفظ روابط طولاني ‌مدت با مشتريان است. روش SMM مبتني بر تعامل اجتماعي است و در بلندمدت باعث ايجاد اعتماد بين مشتريان و كسب‌وكارها مي‌شود. هرچه تعامل شما با مشتريان بيشتر باشد، روابط بهتري بين شما برقرار خواهد شد و در نهايت سود بيشتري را براي شما به ارمغان مي‌آورد.

 

3- امكان اشتراك‌گذاري

شايد بتوان گفت كه منحصربه‌فردترين ويژگي شبكه‌هاي اجتماعي، قابليت كمك گرفتن از خود كاربران شبكه‌هاي اجتماعي است. برخلاف ساير روش‌هاي ديجيتال ماركتينگ مانند سئوي وب‌سايت و تبليغات پولي، محتواي شبكه‌هاي اجتماعي معمولاً به اشتراك گذاشته مي‌شود.

 

4- افزايش وفاداري مشتريان

هرچه در شبكه‌هاي اجتماعي تعاملات بهتري با مشتريان و مخاطبان هدف خود داشته باشيد، اعتبار آنلاين شما و وفاداري مشتريان به برندتان افزايش خواهد يافت. ارتباط فردي و تعامل با مخاطبان هدف به معني اهميت قائل شدن براي آن‌ها است كه منجر به ايجاد اعتماد و وفاداري بيشتر در آن‌ها مي‌شود. طبق مطالعه‌اي كه توسط THE SOCIAL HABIT انجام شده است، 53 درصد از آمريكايي‌هايي كه يك برند را در شبكه‌هاي اجتماعي دنبال مي‌كنند، تمايل بيشتري براي خريد از آن برند دارند و به آن وفادارتر هستند.

 

5-استفاده از ديدگاه مشتري

براي كسب اطلاعات ارزشمند در مورد مشتريان خود مي‌توانيد از شبكه‌هاي اجتماعي استفاده كنيد كه به شما در تصميم‌گيري‌هاي هوشمندانه كمك مي‌كند. به ‌عنوان ‌مثال، اطلاع از نظرات، پيشنهادها و انتقادهاي مردم در شبكه‌هاي اجتماعي به شما در بهبود محصولات و خدماتتان كمك مي‌كند.

 

6- تبليغات همسان و كاربرپسند

اكثر تبليغات در شبكه‌هاي اجتماعي به دليل خلاقانه بودن و استفاده از جذابيت فضاي مجازي، مانند ساير روش‌هاي تبليغات آزاردهنده نيستند و در صورت استفاده مناسب از پلتفرم‌هاي اجتماعي، كاربران به تبليغات جذب و به مشتريان شما تبديل مي‌شوند. يكي از مهم‌ترين روش‌هاي نمايش تبليغ در شبكه‌هاي اجتماعي، نمايش محتوا در Feed كاربر است كه عليرغم تبليغات آزاردهنده بنري در وب‌سايت‌ها، اين روش موجب آزار مخاطبين نمي‌شود.

 

 

 

معايب بازاريابي در رسانه‌هاي اجتماعي

شايد بزرگ‌ترين عيب روش بازاريابي رسانه هاي اجتماعي هزينه‌هاي بالاي اجراي آن باشد اما به ‌جز اين مشكل، مانند هر روش ديگري، استفاده از روش SMM نيز داراي معايب و خطراتي است كه كسب‌وكار شما را به ‌شدت تحت تأثير قرار مي‌دهد.:

 

1- زمان‌بر بودن

بر اساس گزارش‌ها، 64 درصد از بازاريابان ديجيتالي حداقل شش ساعت در روز را صرف ماركتينگ در شبكه‌هاي اجتماعي مي‌كنند. زمان زياد مورد نياز براي موفقيت در اين روش، براي بسياري از كسب‌وكارهاي نوپا و براي مديران ارشد در برندهاي بزرگ، مشكل‌آفرين است. در صورت داشتن يك تيم كوچك و عدم اختصاص يك نيروي تمام ‌وقت به ديجيتال ماركتينگ، براي پياده‌سازي اين روش با مشكل مواجه خواهيد شد. همچنين اگر منابع مالي محدودي داشته باشيد و نتوانيد از يك استراتژي بلندمدت براي بازاريابي رسانه هاي اجتماعي حمايت كنيد، شانس موفقيت اندكي در آن خواهيد داشت. علاوه بر اين، در صورت اشتباه در SMM، تمامي تلاش‌هاي انجام شده در اين راه منجر به نتيجه مطلوب نمي‌شود و تمام زمان صرف شده هدر خواهد رفت.

 

2- اثرات منفي

يكي از مشكلات رسانه‌هاي اجتماعي اين است كه قشرهاي مختلف جامعه، حتي افراد منفي و مخرب را نيز به خود جذب مي‌كنند. به ‌عنوان ‌مثال، گاهي نظرات منفي در مورد محصولات و خدمات شما، حقيقت ندارند و تنها براي خراب كردن برندتان مطرح مي‌شوند ولي بازخوردهاي منفي در ساير مخاطبانتان ايجاد مي‌كنند.

 

3- دشوار بودن اندازه‌گيري دقيق ROI

مطالعات اخير نشان داده است كه 89 درصد از بازاريابان در تلاش براي فهميدن ميزان واقعي ROI حاصل از ماركتينگ رسانه‌هاي اجتماعي هستند. تنها 37 درصد از آن‌ها موفق به اندازه‌گيري ROI شده‌اند، 35 درصد از آن‌ها نيز از صحت عدد به ‌دست‌آمده مطمئن نيستند و 28 درصد از آن‌ها چگونگي اندازه‌گيري ROI حاصل از ماركتينگ از طريق شبكه‌هاي اجتماعي را نمي‌دانند.

 

شاخص كليدي عملكرد KPI 

شاخص هاي اندازه گيري بازاريابي شبكه هاي اجتماعي

 

 

شاخص‌هاي كليدي بسياري هستند كه بازاريابان در حوزه رسانه‌هاي اجتماعي بايد به آن‌ها توجه كنند و با اندازه‌گيري و آناليز نتايج، عملكرد خود را در اين شبكه‌ها بهبود ببخشند. KPIهايي كه در ادامه توضيح داده شده است، براي ماركتينگ در شبكه‌هاي اجتماعي مهم هستند و بايد بر آن‌ها نظارت كرد. براي بررسي چگونگي حضور كسب‌وكار خود در شبكه‌هاي اجتماعي، معيارهاي زير را بررسي كنيد:

 

تعداد فالوئرهاي اينستاگرام

اندازه‌گيري تعداد فالوئرها در اينستاگرام و توئيتر و طرفداران در فيس‌بوك و اعضاي كانال تلگرام، به‌راحتي انجام مي‌شود. هر چه تعداد اين افراد بيشتر باشد، بيشتر در معرض ديد قرار خواهيد گرفت و امكان موفقيت كسب‌وكار شما نيز بيشتر خواهد شد.

 

درگيري مخاطب unique يا Reach

از طريق محاسبات پيچيده بر اساس تعداد فالوئر، اشتراك‌گذاري و … تعداد حداكثر افرادي كه مي‌توانند با پست‌هاي شما مواجه شوند را مي‌توان اندازه‌گيري كرد كه نشان‌دهنده ميزان Reach است. در اينستاگرام اين عدد بيانگر تعداد كاربراني يكتايي است كه با پست شما مواجه شده‌اند.

 

تعداد دفعات نمايش يا Impression

بيانگر تعداد دفعات نمايش يك پست است. اگر يك كاربر تكراري چند بار با يك پست مواجه شود اين عدد افزايش مي‌يابد و شمارش‌هاي تكراري براي كاربران را هم لحاظ مي‌كند.

 

تعداد بازديد ويدئو

با استفاده از ويژگي‌هاي جديد پلتفرم‌هاي اينستاگرام، تلگرام، يوتيوب و … اندازه‌گيري اين عدد بسيار ساده است و هركسي مي‌تواند اين عدد را به دست آورد. هرچه بازديد ويدئو بيشتر باشد، نشان‌دهنده توجه بيشتر مخاطب به پست شما است.

 

تعداد اشتراك‌گذاري در فضاي مجازي

اشتراك محتواي صفحه شما توسط مخاطبان كه باعث افزايش آگاهي از برند و افزايش تعاملات مشتريان مي‌شود. اين تعداد براي اينستاگرام، تلگرام و فيس‌بوك بسيار مهم است. اين در توئيتر با عبارت Retweet اعلام مي‌شود.

 

تعداد كليك بر روي تبليغ

هرچه اين تعداد بيشتر باشد، نشان‌دهنده كيفيت بالاتر عنوان و تصوير و محتواي تبليغاتي براي يك لينك در شبكه‌هاي اجتماعي است.

 

تعداد لايك و كامنت

تعداد لايك و كامنت‌هاي كاربران يكي از بهترين راه‌ها براي پي بردن به علايق مخاطبان است.

 

تعداد تگ يا Mention ها

به فرايند تگ كردن نام اكانت شخص ديگري در شبكه‌هاي اجتماعي، Mention كردن مي‌گويند. با به دست آوردن اين عدد، به ميزان فراگير بودن كسب‌وكارتان پي مي‌بريد. اين معيار در فيس‌بوك و اينستاگرام مهم است.

 

ترافيك وب سايت

ميزان ترافيك هدايت‌شده از شبكه‌هاي اجتماعي به وب‌سايت كه نشان‌دهنده ميزان تأثيرگذاري شبكه‌هاي اجتماعي شما است.

 

تعداد بازديد از پروفايل

اندازه‌گيري تعداد بازديدكنندگان از پروفايل نشان‌دهنده ميزان توجه كاربران به شما است. البته همه پلتفرم‌ها چنين امكاني را ندارند.

 

نرخ تبديل (Conversion Rate) چيست؟

درصد افرادي كه پس از كليك بر روي CTA و هدايت به وب‌سايت، عمل موردنظر شما مانند خريد آنلاين، ثبت‌نام در خبرنامه، دانلود كتاب يا هر عمل ديگري را انجام مي‌دهند و در واقع به مشتري تبديل مي‌شوند با نرخ تبديل بيان مي‌شود. اين نرخ براي همه پلتفرم‌ها مهم است و شاخص موفقيت نهايي براي بازاريابي رسانه‌هاي اجتماعي خواهد بود.

 

مفهوم  غير مجاز مي باشدt Per Lead

مقدار پول هزينه شده براي هدايت هر فرد از شبكه‌هاي اجتماعي را CPL مي‌نامند

 

Sale Revenue

ميزان كل فروش يك كسب‌وكار با استفاده از شبكه‌هاي اجتماعي است كه اين عدد را نمي‌توان به‌راحتي به دست آورد.

 

Customer Lifetime value

پيش‌بيني ميزان ارزشي است كه يك كسب‌وكار از تمام روابط اجتماعي خود با هر مشتريان به دست مي‌آورد.

 

 

 

ابزار مديريت سوشال مديا 

مديريت بازاريابي شبكه هاي اجتماعي

 

 

همان ‌طور كه گفتيم، اين ابزارها به بازاريابان شبكه‌هاي اجتماعي كمك مي‌كند تا از طريق راه‌هاي خلاقانه‌اي با مخاطبان در ارتباط باشند و همچنين نتايج تلاش‌هايشان را بررسي كنند. در ادامه به معرفي تعدادي از اين ابزارها مي‌پردازيم:

 

Iconosquare: با استفاده از اين ابزار به‌راحتي مي‌توانيد اينستاگرام خود را مديريت كرده و داده‌ها را آناليز كنيد و با استفاده از نتايج به‌دست‌آمده، اينستاگرام خود را بهينه‌سازي كنيد. يكي از مهم‌ترين مزاياي اين ابزار، ارائه اطلاعات جالب در مورد آمار فعاليت رقباي شما در اينستاگرام است. استفاده از اين ابزار براي 14 روز رايگان است.

 

Buffer: اين ابزار در سال 2015 شروع به كار كرد و در زمان كمي توانست به يكي از ابزارهاي رايگان مناسب براي مديريت شبكه‌هاي اجتماعي تبديل شود. استفاده از اين ابزار بسيار ساده و اصطلاحاً user- friendly است به‌گونه‌اي كه هر كسي بدون داشتن مهارت خاص، مي‌تواند از آن استفاده كند. با استفاده از اين ابزار مي‌توانيد محتواي موردنظر را توسط يك داشبورد مركزي در چندين شبكه اجتماعي به اشتراك بگذاريد. اين ابزار براي مديريت توئيتر و LinkedIn پيشنهاد مي‌شود. شروع استفاده از اين ابزار رايگان است و براي اطلاع بيشتر در مورد تعرفه‌ها، مي‌توانيد به وب‌سايت آن مراجعه كنيد.

 

Hootsuite: اين ابزار معروف‌ترين و ساده‌ترين ابزار در زمينه مديريت شبكه‌هاي اجتماعي است كه با كمترين هزينه از طريق آن مي‌توانيد محتواي يكسان را در چندين شبكه اجتماعي به ‌طور هم ‌زمان پست كنيد. اين ابزار به دليل سيستم آناليز و گزارش دهي قوي مورد توجه بازاريابان واقع شده است.

 

در جلسه بعدي اين بلوك يادگيري همراه ما باشيد تا با يك روش ديگر در ديجيتال ماركتينگ آشنا شويد و در اين مسير حرفه‌اي‌تر شويد. براي مطالعه جلسه آينده اين بلوك، كه در مورد تبليغات درون اپليكيشني هست را مطالعه كنيد.

 

منبع : كالج تپسل

تكنيك هاي بازاريابي محتوايي كه بايد بدانيد

۷ بازديد

متمم از نخستين روز راه‌اندازي بر اين باور بوده است كه عصر امروز، عصر محتوا است و استراتژي محتوا و بازاريابي محتوا را بايد نه به عنوان يكي از گزينه‌ها، بلكه به عنوان بهترين گزينه و شايد گاهي تنها گزينه براي ارتباط با مشتريان و مخاطبان، در نظر گرفت.

باور داريم كه در دوران جديد، مباحثي مانند تبليغات، روابط عمومي و حضور در شبكه هاي اجتماعي، نه به عنوان شاخه‌هايي داراي هويت مستقل، بلكه به عنوان زيرمجموعه‌ي كوچكي از دانش استراتژي محتوا و بازاريابي محتوا مورد توجه قرار مي‌گيرند.

يكي از مهم ترين استراتژي هاي مطرح شده درمشاوره ديجيتال ماركتينگ دقيقا توليد محتوا و بازاريابي محتوايي است كه بايد صاحبان كسب و كار ها بسيار به آن توجه كنند

مخاطبان درس استراتژي و بازاريابي محتوا

پيش نيازها و درس‌هاي مكمل استراتژي و بازاريابي محتوا

روش پيشنهادي براي مطالعه اين درس

برخي از منابع و مراجع مربوط به استراتژي محتوا و روشهاي بازاريابي محتوا

درس استراتژي محتوا و روش هاي بازاريابي محتوا براي چه كساني مفيد است؟

ما در زمان تدوين طرح اوليه‌ي اين درس، سه گروه مخاطب را (به ترتيب اولويت) در نظر گرفته‌ايم:

گروه اول: كساني كه قرار است در محيط كسب و كار خود، در موقعيت يك استراتژيست محتوا فعاليت كرده و يا روش هاي بازاريابي محتوا را به صورت جدي مورد استفاده قرار دهند.

استراتژي محتوا و بازاريابي محتوا چگونه به هم ربط پيدا مي‌كنند و در كنار توليد محتوا قرار مي‌گيرند؟

گروه دوم: مديران و سرپرستاني كه شايد حوزه‌ي كاري آنها فراتر از بحث بازاريابي و تبليغات و ساير بحثهاي مرتبط با استراتژي محتوا باشد، اما ترجيح مي‌دهند زبان مشتركي با فعالان حوزه محتوا در سازمان خود (يا شركتهاي پيمانكار) داشته باشند و مطمئن شوند كه برنامه ها و استراتژي‌هايي كه براي توليد محتوا و ارائه محتوا تدوين و اجرا مي‌شود، با خواسته هاي آنها هم‌راستا است.

گروه سوم: كساني كه شايد هرگز به صورت مستقيم و عملياتي با بحث بازاريابي محتوا يا استراتژي محتوا و يا فلسفه محتوا درگير نشوند، اما مي‌خواهند از طريق آشنايي كلي با اين حوزه ، درك بهتري از دنياي اطراف خود، اقتصادهاي جديد در حال شكل‌گيري و روندهاي آتي حوزه آموزش، اطلاع رساني و تبليغات، پيدا كنند.

پيش نيازها و درس‌هاي مكمل بحث استراتژي محتوا و بازاريابي محتوا

ما پيش‌نياز اجباري براي اين درس در نظر نگرفته‌ايم. اما پيشنهادمان اين است كه حتماً براي مطالعه‌ي درس‌هاي سواد ديجيتال وقت بگذاريد.

براي يادگيري استراتژي محتوا و بازاريابي محتوا، لازم است برخي مفاهيم اوليه‌ي دنياي ديجيتال را بشناسيد (مثلاً HTML، مفهوم URL، كاربرد كوكي، اصول و مباني نسل دوم وب، ديتا و متاديتا و اصطلاحات و مفاهيم مشابه).

توليد محتوا هم درس ديگري است كه بايد برايش وقت بگذاريد و با اطمينان مي‌توان گفت بدون آشنايي با اصول كلي توليد محتوا، هرگز در تدوين استراتژي محتوا و طراحي برنامه‌هاي بازاريابي محتوا موفق نخواهيد بود.

درس‌هاي ديگري هم وجود دارند كه مي‌توان آن‌ها را به عنوان مكمل در نظر گرفت. به عنوان مثال، درس‌هاي مديريت بازاريابي و مديريت ستراتژيك در اين دسته قرار مي‌گيرند.

شما نمي‌توانيد بگوييد من استراتژي محتوا مي‌دانم، اما با استراتژي آشنا نيستيم؛ يا اين‌كه بگوييد تخصص من بازاريابي محتوا است، اما بازاريابي را نمي‌شناسم.

درس ديگري هم هست كه واقعاً مي‌تواند به موفقيت شما در حوزه‌ي محتوا كمك كند: سيستم‌هاي كنترل مديريت.

چون پس از يادگيري مفاهيم كنترل، مي‌توانيد شاخص‌هاي بهتري تعريف كنيد و عملكرد خود را در حوزه‌ي محتوا بهتر بسنجيد.

استراتژي محتوا و بازاريابي محتوا چگونه به هم ربط پيدا مي‌كنند و در كنار توليد محتوا قرار مي‌گيرند؟

روش پيشنهادي متمم براي مطالعه‌ي اين درس

در صورتي كه قصد داريد اين درس‌هاي استراتژي محتوا و روش هاي بازاريابي محتوا را به صورت كامل و دقيق مطالعه نموده و بحث توليد محتوا و مفاهيم مرتبط با آن را به خوبي درك كنيد، پيشنهاد متمم اين است كه گام‌هاي زير را به ترتيب طي كنيد.

گام اول | آشنايي با تعريف محتوا

نخستين گام در آشنايي با استراتژي محتوا و يادگيري بازاريابي محتوا، آشنايي با مفهوم محتواست. به همين علت ما يك درس را به تعريف محتوا اختصاص داده‌ايم و در آن درس، سه ويژگي اصلي براي محتوا در نظر گرفته‌ايم:

محتوا ساختار دارد.

مخاطب محتوا انسان است.

محتوا ويرايش‌پذير است.

پيشنهاد مي‌كنيم حتماً قبل از مطالعه‌ي درس‌هاي ديگر، فرصت كوتاهي را به مطالعه‌ي اين درس اختصاص دهيد:

تعريف محتوا چيست؟

گام دوم | هدف از توليد محتوا چيست؟

با وجودي كه ما درس‌هاي مربوط به توليد محتوا و روش تبديل شدن به كارشناس توليد محتوا را در قالب يك مجموعه‌ي جداگانه ارائه كرده‌ايم، اما ناگزير بوده‌ايم يك درس پايه‌ي مربوط به توليد محتوا را به عنوان زيرمجموعه‌ي استراتژي محتوا بگنجانيم و توضيح بدهيم كه معمولاً محتوا با چه هدف‌هايي توليد مي‌شود.

سه گزينه‌ي اصلي مد نظر ما به شرح زير است:

توليد محتوا براي مصرف داخلي سازمان

توليد محتوا به صورت پروژه‌‌اي براي كمك به فروش يك محصول خاص (تا حدي مرتبط با بازاريابي محتوا)

توليد محتوا به عنوان يك فرايند عملياتي و دائمي (كه در اين‌جا وظيفه‌ي استراتژيست محتوا پررنگ مي‌شود)

بسياري از كساني كه وارد حوزه‌ي محتوا مي‌شوند، محتوا را از جنس بازاريابي محتوا و به عنوان بازوي ديجيتال ماركتينگ مي‌بينند. مطالعه‌ي اين درس باعث مي‌شود كه ديد گسترده‌تري نسبت به كاربردهاي محتوا داشته باشيد:

هدف از توليد محتوا چيست؟

گام سوم | تعريف استراتژي محتوا و تفاوت آن با بازاريابي محتوا

بسياري از كساني كه در زمينه‌ي محتوا كار مي‌كنند – خصوصاً اگر خود را فعال ديجيتال ماركتينگ بدانند -دو واژه‌ي استراتژي محتوا و بازاريابي محتوا را تقريباً به شكل مترادف به‌كار مي‌برند.

ما نمي‌خواهيم در اين زمينه وسواس افراطي نشان دهيم و مادامي كه خودمان بدانيم از چه حرف مي‌زنيم و از چه مي‌شنويم، ديگر مهم نيست كه چه نامي بر روي آن بگذاريم.

https://www.mapleprimes.com/users/ranginkaman

بنابراين، در قالب سه درس، به تعريف بازاريابي محتوا و استراتژي محتوا و تفاوت‌هايشان پرداخته‌ايم و پس از مطالعه‌ي اين سه درس، ديگر به اين بحث بازنمي‌گرديم و شما را درگير اين تفاوت‌ها نمي‌كنيم.

سه درسي كه در اين زمينه نظر گرفته‌ايم به شرح زير است:

بازاريابي محتوايي چيست؟

استراتژي محتوا چيست؟ استراتژيست محتوا چه مي‌كند؟

دقيق‌ترين تعريف استراتژي محتوا چيست؟

خواندن درس اول و دوم را حتماً توصيه مي‌كنيم. اما درس سوم، صرفاً گردآوري چند تعريف از كتاب‌ها و منابع مختلف است. اگر مدرس اين حوزه هستيد يا مي‌خواهيد به يك متخصص استراتژي محتوا تبديل شويد، خواندن اين درس برايتان مفيد خواهد بود.

اما اگر حساسيت چنداني بر روي تعاريف دقيق نداريد، مي‌توانيد از روي درس سوم (دقيق‌ترين تعريف استراتژي محتوا) عبور كنيد و آن را نخوانيد.

گام چهارم | بازاريابي درونگرا و بازاريابي برونگرا

مي‌توان گفت كليدي‌ترين بحث در بازاريابي محتوا، تشخيص تفاوت بازاريابي درونگرا و بازاريابي برونگراست. اساساً اگر به بازاريابي درونگرا اعتقاد نداشته باشيد، لازم نيست به سراغ محتوا و بازاريابي محتوايي برويد.

قبل از گسترش تكنولوژي ديجيتال و فضاي اينترنت و وب (خصوصاً وب ۲.۰) و شبكه هاي اجتماعي، تصوري از بازاريابي درونگرا وجود نداشته و معمولاً اين كسب و كارها بودند كه به زور و زحمت، محصول خود را به بازار تحميل مي‌كردند.

جالب اين‌جاست كه بسياري از كساني كه در سال‌هاي اخير در فضاي ديجيتال فعال شده‌اند، هم‌چنان با همان روش در حال تبليغ آزاردهنده‌ي محصولات خود هستند و هرگز از زيرساخت ايجاد شده، براي كشاندن مشتري به سمت محصول (و نه تحميل و تبليغ محصول براي مشتري) استفاده نكرده‌اند.

پس از معرفي بازاريابي درونگرا و بازاريابي برونگرا خواهيد ديد كه بازاريابي برونگرا هنوز هم كاربرد دارد؛ اما قرار نيست تمام توان و انرژي و منابع ما را در اختيار بگيرد. بلكه صرفاً بخشي از كمپين‌هاي حرفه‌اي را به خود اختصاص مي‌دهد.

با توجه به اين توضيحات، لطفاً دو درسي را كه به بازاريابي برونگرا و درونگرا اختصاص داده شده با دقت بخوانيد و از روي آن‌ها سريع عبور نكنيد:

بازاريابي درونگرا چيست؟

https://www.debate.org/sadegh11/

گام پنجم | مشتري و نقشه سفر مشتري

ما در زمينه‌ي شناخت مشتري و نقشه سفر مشتري سه درس داريم.

درس اول به پرسوناي مشتري يا پرسوناي مخاطب اختصاص دارد و در‌آن تأكيد كرده‌ايم كه همه‌ي مشتريان را نمي‌شود به يك چشم ديد. منابع شما محدود است و چاره‌اي نيست جز اين‌كه تصويري از يك يا چند مشتري هدف تعريف كرده و براي تأمين رضايت و ترغيب آن‌ها كار كنيد.

اين كار بسيار شبيه به همان مفهومي است كه در مديريت بازاريابي با عنوان بخش بندي بازار انجام مي‌شود. در واقع شما با تعريف پرسونا دو كار مهم انجام مي‌دهيد:

جامعه هدف خود را محدود مي‌كنيد.

براي شناخت عميق‌تر جامعه‌هدف خود تلاش مي‌كنيد.

درس دوم به قيف بازاريابي محتوا اختصاص دارد. قيف بازاريابي محتوا بر اساس مفهوم قيف فروش تعريف شده است.

اين مدل بسيار ساده است و ممكن است به نظرتان چندان مفيد نيايد. اما اگر روشي براي تعريف مسير مشتري از لحظه‌ي آشنايي تا خريد نداريد، مطمئن باشيد همين مدل ساده مي‌تواند نگاه و عملكرد شما را متحول كند. بنابراين از كنارش به سادگي عبور نكنيد.

اما بعد از آشنايي با قيف بازاريابي محتوا، ما درسي را به نقشه سفر مشتري اختصاص مي‌دهيم تا با مدل‌هاي پيچيده‌تر و عميق‌تر هم آشنا شويد. روزي كه بتوانيد نقشه سفر مشتري را به خوبي به‌كار بگيريد و از تمام ظرفيت‌هايش استفاده كنيد، ديگر به مدل‌هايي مانند قيف بازاريابي نياز نخواهيد داشت:

نقشه سفر مشتري

گام ششم | مطالعه‌ي ساير درس‌ها (درس‌هاي تكنيكي)

بعد از طي كردن گام‌هاي قبل، به درس‌هاي تكنيكي در زمينه‌ي بازاريابي محتوا و استراتژي محتوا مي‌رسيد.

اين درس‌ها را مي‌توانيد به سليقه‌ي خودتان بخوانيد و الزامي نيست كه حتماً ترتيب پيشنهادي متمم را رعايت كنيد.

 

منبع : متمم