روش صحيح شستن سبزيجات و ميوه ها
اگر نگران تميز بودن سبزيجات و ميوه هاي تازه هستيد، ما به شما نحوه اي شستشويي صحيح سبزيجات و ميوه ها را آموزش ميدهيم تا به درستي سبزيجات را بشوييد، زيرا هميشه ترس ناشي از بيماري هاي ناشي از مواد غذايي است.
شكي نيست كه شستن صحيح سبزيجات و ميوه ها بهترين راه براي كاهش خطرات و جلوگيري از بيماري هاي ناشي از غذا است.
زيرا خوردن سبزيجات و ميوه هاي تازه براي حفظ سلامتي ما ضروري است. تحقيقات نشان داده است كه خوردن سبزيجات و ميوه هاي زيادي خطر ابتلا به برخي از انواع سرطان و ساير بيماري ها را كاهش مي دهد. اما ما هشدارهاي زيادي درباره ايمني سبزيجات و ميوه هاي خام مي شنويم.
ميوه ها و سبزيجات اغلب بدون پخت و پز خورده مي شوند، به همين دليل تميز نگه داشتن آنها براي جلوگيري از منابع احتمالي بيماري ناشي از مواد غذايي بسيار مهم مي شود. دعوت ميكنيم مقالات مارا در مديوم مطالعه كنيد.
طبق گفته وزارت بهداشت، ميوه ها و سبزيجات خام بايد قبل از لايه برداري و برش كاملاً شسته شوند و سپس خورده شوند. زيرا شستشو، باكتري هايي كه در ميوه ها و سبزيجات وجود دارد را كاهش مي دهد.
بنابراين، لازم است كه قبل از خوردن آنها سبزيجات و ميوه ها را بشوييد، به خصوص كه اكثر مردم بر اهميت برخورد سالم با گوشت اعتقاد دارند، اما مسموميت غذايي ناشي از سبزيجات را ناديده مي گيرند، زيرا باكتري هاي مضر دارند.
نحوه شستشوي سبزيجات و ميوه ها با محلول هاي خانگي
سبزيجات و ميوه ها چگونه شسته مي شوند؟
شستن سبزيجات و ميوه ها به خلاص شدن از باكتري هاي موجود در سطح سبزيجات و ميوه ها كمك مي كند و بيشتر اين باكتري ها از خاك بوجود مي آيند.
هنگام شستن ميوه و سبزيجات، بايد شير آب باز داشته و آنها را به خوبي در زير آب مالش دهيد. به عنوان مثال ، هنگام شستن سبزيجات و ميوه ها در يك كاسه ، ممكن است بعضي از عناصر را ناديده بگيريد و به ديگران توجه كنيد.
براي اطمينان از تميز بودن و كمك به خلاص شدن از شر باكتريهاي خارجي، لازم است قبل از خوردن آنها سبزيجات و ميوه ها را بشوييد.
توصيه اصلي براي ذخيره ميوه و سبزيجات چيست؟
دست ها را قبل و بعد از شستن سبزيجات و ميوه ها كاملاً بشوييد.
سبزيجات و ميوه ها را جدا از غذاهاي آماده نگه داريد.
قبل از ذخيره شدن در آن، تمام وسايل برش، چاقو و وسايل آشپزي را بشوييد.
چگونه مي توان از انتقال آلودگي جلوگيري كرد؟
بهتر است ميوه ها و سبزيجات را در حين شستشو مالش دهيد تا باكتري ها از بين بروند زيرا اين به كاهش رها شدن باكتري ها كمك مي كند. سعي كنيد شستشوي كثيف ترين عناصر را شروع كنيد و دوباره آبكشي نهايي را انجام دهيد.
تميز كردن ظروف، ابزار برش و وسايل ديگر بعد از تهيه سبزيجات و ميوه بسيار مهم است تا از آلودگي متقاطع جلوگيري شود.
زنان باردار، افراد مسن و افراد داراي سيستم ايمني ضعيف بايد دستورالعمل هاي مربوط به بهداشت خوب را به دقت رعايت كنند.
كودكان را ترغيب كنيد كه پس از دست زدن به سبزيجات و ميوه ها، دست خود را بشويند.
شستن سبزيجات و ميوه ها با سركه سفيد:
يك راه ساده وجود دارد و هزينه زيادي ندارد سركه سفيد است. مي توانيد سبزيجات و ميوه ها را در سينك ظرفشويي اخوان آشپزخانه پس از پر كردن سينك با آب يا در يك كاسه بزرگ بشوييد و كاسه يا سينك را با يك فنجان سركه سفيد پر كنيد.
سبزيجات و ميوه ها را درون كاسه يا كاسه خود قرار دهيد و بگذاريد تا يك ساعت خيس شوند ، سپس به آرامي آنها را بشوييد و بشوييد.
آنها بايد اجازه دهيد تا قبل از انتقال به داخل يخچال، كاملاً خشك شوند.
چگونه سبزيجات كاهو و برگ را بشوييم؟
كاهو و سبزيجات برگ دار اغلب حساس ترين مواد هنگام شستشو هستند. از آنجا كه آنها به احتمال زياد حاوي حشرات يا ميكروارگانيسم هاي ديگري هستند.
براي سبزيجات برگ و كاهو ، ۲ قاشق غذا خوري نمك را در ۲ فنجان آب بريزيد، آب ليمو را اضافه كنيد، اين مخلوط را روي سبزيجات برگ دار بپاشيد و حتماً حدود يك دقيقه آن را رها كنيد.
سپس سبزيجات را به سينك آب و سركه رقيق شده اضافه كنيد و به مدت ۱۵ دقيقه آنها را خيس كنيد، سپس با آب سرد بشوييد و بگذاريد قبل از قرار دادن در يخچال كاملاً خشك شود.
چگونه توت ها را بشوييم؟
انواع توت ها شايد يكي از ظريف ترين ميوه ها باشند زيرا مي تواند هر چيزي را كه روي آنها قرار مي گيرد طعم دهد. در اين حالت مي توانيد از آب ليمو رقيق شده براي شستن توت ها استفاده كنيد. با مخلوط كردن ۲ فنجان آب با ۱/۲ فنجان آب ليمو تازه و مخلوط روي توت ها را بپاشيد.
سپس توت ها را به مدت ۱۵ دقيقه در آب خالص خيس كنيد و بگذاريد قبل از اينكه در يخچال نگهداري شود كاملا خشك شود.
شستن سبزيجات و ميوه ها با جوش شيرين و سركه:
نحوه شستشوي سبزيجات و ميوه ها با محلول هاي خانگي
نحوه شستشوي سبزيجات و ميوه ها با سركه سفيد:
براي ميوه ها و سبزيجات صاف:
سركه سفيد مقطر را درون ۳ ليوان آب درون يك بطري اسپري بريزيد، سپس در بطري را ببنديد و بعد بطري را تكان داده تا محلول تركيب شوند. سپس روي سبزيجات و ميوه ها اسپري كنيد، به همين ترتييب سبزيجات و ميوه ها را كاملاً مالش دهيد تا از خوب پوشاندن آنها اطمينان حاصل شود.
بعد از گذشت يك دقيقه، ميوه ها و سبزيجات را در زير آب جاري سرد بشوييد تا سركه و تأثير آن روي سبزيجات و ميوه ها برداشته شود و اجازه دهيد كاملاً خشك شود.
براي سبزيجات برگ دار:
سركه سفيد را درون يك كاسه بزرگ بريزيد، ۳ ليوان آب اضافه كنيد و آنها را با هم مخلوط كنيد. براي جدا كردن برگ ها از سبزيجات برگ دار و فرو بردن آنها در محلول سركه كار كنيد. سبزيجات را از كاسه جدا كرده و آنها را در زير آب سرد آبكشي كنيد. براي خلاص شدن از مايعات اضافي، آنها تا زماني كه كاملاً خشك نشوند، در هوا مانده اند.
براي سبزيجات داراي ترك (مانند گل كلم):
سركه سفيد مقطر را درون يك كاسه بزرگ بريزيد، ۳ ليوان آب اضافه كنيد و با يك قاشق بزرگ مخلوط كنيد تا مايعات با هم مخلوط شوند. سبزيجات را درون يك كاسه بزرگ بگذاريد و حداقل دو دقيقه آنها را خيس كنيد. براي خلاص شدن از شر اضافي سبزيجات را زير آب سرد بشوييد و بگذاريد آنها به خوبي هوا بمانند.
نحوه شستشوي سبزيجات و ميوه ها با جوش شيرين:
براي ميوه ها و سبزيجات قوي ، نرم و نرم:
مقدار زيادي جوش شيرين را روي ميوه و سبزيجات بپاشيد و سپس آن را مالش دهيد. سپس آن را در زير آب سرد جاري شستشو دهيد تا تمام آثار جوش شيرين از بين بروند.
براي سبزيجات برگ دار: نوشابه جوش شيرين را در تمام سبزيجات برگ دار بپاشيد و حدود ۲ دقيقه قبل از ماليدن آنها را به آرامي ريخته و خوب بشوييد.
شستن سبزيجات و ميوه ها با سركه سيب
در يك كاسه بزرگ، سبزيجات و ميوه ها را بگذاريد و با آب بپوشانيد، سپس ۱ قاشق غذاخوري سركه سيب را اضافه كنيد.
سبزيجات و ميوه ها را بگذاريد تا زماني كه در محلول سركه سيب خيس نشوند به مدت ۵-۱۰ دقيقه. توصيه مي شود قبل از اين دوره هلو و زردآلو را از بين ببريد، زيرا شهد موجود در سركه سيب مي تواند پوست هلو يا زردآلو را از بين ببرد.
سبزيجات و ميوه ها را با قلم مو مالش دهيد، مطمئن شويد اين برس فقط براي شستن سبزيجات و ميوه ها است.
شستن سبزيجات و ميوه ها با آب.
سبزيجات و ميوه ها را بگذاريد تا خودشان را روي حوله خشك كنند.
منبع : ليموتاپ