طرز تهيه دسر حمص

دانستي هاي جذاب و كاربري

طرز تهيه دسر حمص

۱۲۲ بازديد

طرز تهيه حمص يا نخود ـ ارده انواع بسياري دارد، اما حمص اصيل، به‌همراه كمي نان پيتا، هيچ‌وقت تكراري نمي‌شود. براي تهيه‌ي اين غذا روش‌هاي بسياري ذكر شده است كه ممكن است اندكي با هم تفاوت داشته باشند. اين روزها بسياري از رستوران‌ها و كافه‌ها هم از طرز تهيه حمص يا نخود ـ ارده پيروي كرده و اين غذا را در منوي غذاي خود جاي داده‌اند. بااين‌حال اگر اهل غذاپختن هستيد، ما در ادامه يكي از انواع طرز تهيه حمص يا نخود ـ ارده را برايتان شرح داده‌ايم.

حمص اصيل، يك غذاي مديترانه‌اي

حمص يك غذاي مديترانه‌اي‌ـ‌عربي است؛ شما مي‌توانيد سراغ اين غذا را در لبنان يا حتي سوريه هم بگيريد. تلفظ دقيق نام اين غذا «حمُّص» است، اما در فارسي گاهي به‌صورت «هوموس» هم نوشته مي‌شود و همان‌طور كه پيش‌تر هم اشاره كرديم، به آن «نخود ـ ارده» هم مي‌گويند. حمص را به‌عنوان مزه و پيش‌غذا و حتي به‌صورت غذا مصرف مي‌كنند.

نخود؛ غذا يا دارو

ماده‌‌ي اوليه‌ي اصلي در طرز تهيه حمص يا نخود ـ ارده (همان‌طور كه از نام دوم پيداست) نخود است. اگر نگاهي به خواص نخود بيندازيد، درمي‌يابيد كه اين غذاي مديترانه‌اي را بيشتر مي‌توان يك دارو محسوب كرد تا غذا؛ در نخود مي‌توانيد مقدار زيادي نشاسته، فسفر، مس، كلسيم، آهن، سديم، اسيدآمينه‌هاي مختلف و البته ويتامين‌هاي B1 و B2 و A را پيدا كنيد. با اين اوصاف، اگر نخود را از وعده‌هاي غذايي خود حذف كرده‌ايد، توصيه مي‌كنيم در اين كار تجديدنظر كنيد. علاوه بر طرز تهيه حمص يا نخود ـ ارده، ما پيش از اين طرز تهيه نخودپلو را هم به توضيح داده‌ايم.

طرز تهيه حمص يا نخود ـ ارده

مواد لازم براي طرز تهيه‌ي حمص يا نخود ـ ارده

يك‌ونيم پيمانه نخود پخته (يا يك قوطي كنسرو نخود) آبكشي و آبگيري‌شده

قاشق غذاخوري ارده كنجد عطما

۳ قاشق غذاخوري آبليمو

۱ حبه سير له‌شده

يك‌چهارم قاشق غذاخوري نمك (مي‌تواند بيشتر هم باشد)

۲ تا ۴ قاشق غذاخوري آب (يا اگر لازم شد بيشتر)

براي تزئين: روغن زيتون بكر و بودار، سماغ، پاپريكا، جعفري ريز‌شده يا ديگر سبزيجات و چند عدد نخود پخته‌شده‌ي كامل

آموزش تهيه مرغ سوخاري

 طرز تهيه حمص معروف لبناني

آبليمو و ارده را در غذاساز يا مخلوط‌كن بريزيد.

يكي دو قاشق غذاخوري آب به آن اضافه كنيد و براي چند ثانيه آن‌ها را مخلوط كنيد.

سير و نمك را به نخود‌هاي پخته اضافه كنيد و آن را با آبليمو و ارده مخلوط كنيد.

مخلوط‌كردن را تا نرم و پوره‌اي‌شدن مايه ادامه دهيد.

پوره‌ را با قاشق از جداره‌هاي مخلوط‌كن به‌سمت تيغه بتراشيد و يكي‌دو بار ديگر روند مخلوط‌كردن را تكرار كنيد.

وقتي مخلوط‌كن روشن است قاشق‌قاشق آب را به مخلوط اضافه كنيد. اين كار را تا وقتي ادامه دهيد نرمي و بافت مطابق ميل‌تان شود. معمولاً ۲ تا ۳ قاشق غذاخوري آب كفايت مي‌كند. سرجمع مايه بايد چند دقيقه در مخلوط‌كن هم زده‌ شود.

حمص را بچشيد و مقدار نمك و آبليموي آن را به‌ذائقه‌ي خود اصلاح كنيد.

حمص را در كاسه‌اي بريزيد و براي سرو روي آن روغن زيتون بريزيد و آن را تزئين كنيد.

طرز تهيه حمص لبناني ـ ۱۱ نكته:

براي پخت نخود خشك، از شب قبل نخودها را در آب بخيسانيد. نخودها را مقداري بيش از حد معمول بپزيد كه حسابي نرم شوند. براي تهيه‌ي حمص نرم و خامه‌اي پخت بيشتر نخودها حياتي‌است.

اگر فرصت نكرديد شب قبل نخودها را بخيسانيد، آن‌ها را چند بار بجوشانيد. حتماً بعد از هر بار جوشاندن آب آن را عوض كنيد.

براي رسيدن به نتيجه‌ي بهتر پوست نخودها را بگيرد. براي اين كار قبل از آن كه نخودها را از روي شعله برداريد با سرعت و شدت نخودها را هم بزنيد كه پوست اكثرشان جدا شود و سپس آن‌ها آبكشي و آبگيري كنيد.

لازم نيست پوست تك تك نخود‌ها را جدا كنيد. اين كار بيشتر به ذائقه‌تان بستگي دارد.

بسياري از افراد در طرز تهيه حمص يا نخود ـ ارده از كنسرو نخود استفاده مي‌كنند،‌ اما تفاوت استفاده از نخود تازه با نخود كنسروشده از زمين تا آسمان است؛ بااين‌همه اگر وقت يا حوصله‌ي كافي نداريد، مي‌توانيد از نخود كنسروشده استفاده كنيد.

اگر از كنسرو نخود استفاده مي‌كنيد، قبل از اضافه‌كردن آن‌ها به مخلوط‌كن بگذاريد براي پنج تا ۱۰ دقيقه قل بزنند كه حسابي پخته و نرم شوند.

اگر از طعم سير خوش‌تان نمي‌آيد، مي‌توانيد سير را بپزيد و سپس آن را با نمك و فلفل و روغن كنجد مخلوط كنيد.

مي‌توانيد به‌جاي آب شير از آبي استفاده كنيد كه نخود را در آن پخته‌ايد و آن را به مخلوط‌كن اضافه كنيد.

به‌جاي آب مي‌توانيد از ماست نيز براي نرم و لطيف‌كردن اين غذا استفاده كنيد.

در بعضي از دستورهاي تهيه، روغن زيتون را هنگام مخلوط‌كردن به حمص اضافه مي‌كنند.

براي تزئين مي‌توانيد از زيتون استفاده كنيد.

 

منبع : https://blog.snappfood.ir/2018/07/26/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%AD%D9%85%D8%B5-%DB%8C%D8%A7-%D9%86%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D9%80-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D9%87/

مواد لازم برای تهیه لایه کوکی دسر

مواد لازم برا لایه میانی دسر

  • دو بسته ژله نارنجی رنگ
  • یک سوم پیمانه آب جوش
  • دو بسته پودر پودینگ فوری
  • کمی وانیل
  • دو نیم پیمانه شیر سرد
  • 230 گرم پنیر خامه ای نرم
  • یک پیمانه شکر
  • 340 گرم خامه
  • نصف پیمانه پرتقال پوست گرفته و خشک شده

طرز تهیه دسر با پرتغال

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.